in

Вибори народних 2012 депутатів в Римі

   У виборчі списки на дільниці у Римі було зареєстровано 2 318 осіб, та прийшли голосувати лише 568 із них.

ФОТОГАЛЕРЕЯ

Свої преференції римські українці віддали Всеукраїнському об’єднанню «Свобода». За нього проголосувало 279 осіб. На другому місці – Всеукраїнську об’єднання «Батьківщина». Його підтримали 155 виборців. “Удар” отримав 73 голоси, “Наша Україна”- 33, Партія Регіонів – 14. По два голоси набрала Соціалістична партія України, Україна — Вперед! Партія «Зелена планета» та Радикальна партія Олега Ляшка. По одному прихильнику мають Соціалістична партія України, Рідна Вітчизна, Партія Пенсіонерів України, Зелені, Партія зелених України.

Участь у голосуванні взяли Георгій Чернявський, Посол України в Італіїській республіці, та Тетяна Іжевська, Посол України при Святому Престолі, а також Блаженніший Святослав Шевчук, Глава УГКЦ.

Цьогорічні вибори зафіксували рекордно-низьку явку громадян України. Схоже на те, що українцям за кордоном байдуже, що відбувається в Україні — участь у виборі майбутнього своєї батьківщини взяла мізерна кількість громадян.

Уже традиційними проблемами участі закордонних українців у виборах України – значні інформаційні проблеми, відсутність зацікавленості учасників перегонів в організації виборчого лікнепу а також витрати пов’язані із доїздом із інших міст для реєстрації у списках виборців та у день голосування. Ллє воду на вогонь боязнь заробітчан перед непередбачуваністю українського податкового законодавства. Та, на мою думку, основною причиною є байдужість та розчарування людей у політичній ситуації в країні.

Маріанна Сороневич

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Вибори – 2012 в Римі (ФОТО)

Українська квітка на італійській землі