in

Одеські прикордонники затримали яхту, викрадену в Італії

   Співробітники Державної прикордонної служби затримали викрадену в Італії яхту в районі Кінбурнської коси в Чорному морі в Україні. Про це повідомляє прес-служба Державної прикордонної служби України.

«Під час виявлення плавзасобу екіпаж яхти ігнорував всі сигнали правоохоронців і на великій швидкості рухався уздовж Кінбурнської коси у бік острова Первомайський у Чорному морі. Для перехоплення судна в море вийшов прикордонний катер морської охорони із групою реагування на борту», – зазначається у повідомленні.

Після практично години погоні прикордонники наздогнали і зупинили плавзасіб.

Під час початкової перевірки було встановлено, що ця моторна яхта вийшла з румунського порту «Суліна» під прапором Італії. На борту перебували дві людини, один із яких був італійцем, а іншої – громадянином Молдови.

Згодом виявилося, що саме італієць є капітаном яхти, однак документи на право управління цих плавзасобом у нього відсутні. Італієць пояснив, що перегнати яхту в Україну вони вирішили для додаткового заробітку і направлялися в Каховку (Херсонська область) в один з яхт-клубів для оформлення всіх необхідних документів для тимчасового ввезення яхти на територію України.

Але показання італійця не переконали українських прикордонників, і вони направили запит у польовий офіс місії Європейського Союзу EUBAM (Місія ЄС з прикордонної допомоги Молдові та Україні).

Там повідомили, що насправді яхта належить зовсім іншому громадянинові Італії, а кілька днів тому її в неї викрали.

Після цього на капітана яхти прикордонники склали адміністративні документи, а за фактом крадіжки проінформували представників митниці й міліції.

На сьогодні яхту вилучено, її попередня вартість оцінюється в близько 2,5 млн грн.

Тривають слідчі дії.


http://zaxid.net

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

На Рівненщині італієць на мотоциклі врізався в авто: постраждала молода жінка

Non sono razzista, ma…