in

В Італії введено податок на грошові перекази у країни з-поза ЄС

Нещодавно введений Декрет безпеки запроваджує податок в розмірі 1,5% на фінансові операції, сумою понад 10 євро, на грошові перекази в країни, що не входять до ЄС. В першу чергу це ударяє по мігрантах, які легально проживають в Італії.

Італійський уряд звернув увагу на грошові потоки, які залишають Італію, шляхом переказів іммігрантів у країну їх походження. Нещодавно введений Декрет безпеки запроваджує податок в розмірі 1,5% на фінансові операції, сумою понад 10 євро, на грошові перекази в країни, що не входять до ЄС.

Оператори грошових переказів протестують і звертають увагу на ризик збільшення обороту незадекларованих та нелегальних переказів, як це сталося після аналогічного втручання уряду Берлусконі в 2011 році. Пізніше оподаткування було ліквідовано урядом Монті.

Податок на грошові перекази було введено 28 листопада 2018 року. В першу чергу він ударяє по мігрантах, які легально проживають в Італії.

Вводячи цей податок уряд очікує зібрати у державну казну 63 мільйони євро, які будуть використані для покриття звільнення від податків ринка електронних сигарет.

Фінансування навчання та для мафії

Грошові перекази є значною допомогою родичам іммігрантів, що залишилися на батьківщині. Дослідження Глобального моніторингу освіти ЮНЕСКО, показують, що здебільшого ними покривають витрати на освіту.

Проте, гроші із Італії відсилаються із благородними намірами не завжди. Негативною стороною таких грошових потоків у глобальних масштабах є фінансування кримінальної діяльності мафії та міжнародного тероризму.

Між цим двома антиподами, коливаються дестінація грошових переказів іммігрантів, що проживають в Італії.

У зв’язку із цим, системи грошових переказів (які діють у телефонних пунктах, чи маленьких магазинчих, якими часто управляють іммігранти) опинилися під пильним оком Податкової поліції.

На їх думку фінансування кримінальних і терористичних організацій може приховуватися за методом “smurfing”. Згідно неї, гроші пересилаються кількома транзакціями, сумами, що не перебільшують 1000 євро, таким чином уникається перевірок поліції на відмивання грошей.

Найчастіше такі операції проводяться у малих пунктах переказів, якими керують приватні агенти, великих міжнародних систем.

Уряд намагається обмежити діяльність таких пунктів шляхом посилення контролю поліції та введення податку у розмірі 1,5% від суми трансакції.

Увага. Новий подато не розповсюджується на грошові перекази через банки, тобто із ранківського рахунку, та поштових відділень.

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Євробачення-2019: стали відомі всі учасники національного відбору

Ernest Airlines скасовує рейси зі Львова до Венеції і в один з аеропортів Мілана