in

Заборона на користування авто із іноземними номерами: посилюються протести іноземців

Незадоволені автомобілісти

Іноземці зі східної Європи, які до цього часу економили на страховці, користуючись в Італії автомобілями з іноземними номерами, зустріли із незадоволенням Указ про безпеку, запропоновану міністром Сальвіні.

Дехто із них протестує, хтось стає чергу в автоінспекції, інші укладають фальшиві контракти на оренду, чи терміново продають, чи перевозять машини на батьківщину. Громадяни Румунії, наприклад, вимагають зустрічі посла Румунії з прем’єром Італії, щоб пом’якшити закон у їх відношенні.

Читайте також: ІТАЛІЙСЬКА ПОЛІЦІЯ ПОЧАЛА ШТРАФУВАТИ ВЛАСНИКІВ АВТО ІЗ ІНОЗЕМНИМИ НОМЕРАМИ

Такою є реакція на заборону на користування в Італії авто із іноземною реєстрацією резидентами Італії.

Risultati immagini per auto immatricolate all'estero

Заборона на користування авто із іноземною реєстрацією

Санкції Указу про безпеку, передусім направлені проти іноземних діаспор в Італії, особливо вихідців зі Східної Європи, які, щоб уникнути штрафів, заощадити на гербовому зборі і страховці в автомобіля – їздили в Італії на авто з номерними знаками інших країн.

Згідно Указу про безпеку (№ 113/2018), поліція має право накласти адміністративний арешт на транспортний засіб, якщо його водій прописаний в Італії і проживає в країні довше 60 днів.  Звільняють від санкцій авто, на які укладено довгострокову оренду в неіталійських компаніях.

До цього часу офіційну статистику про кількість штрафів, застосованих до порушників опубліковано не було. Але з різних частин Італії (перш за все, Венето і Емілія-Романья, де це явище більш поширене), кожен день приходять повідомлення  про штрафування водіїв.

Читайте також: В Італії штрафуватимуть за користуванням автомобілем на іноземній реєстрації

Risultati immagini per auto immatricolate all'estero

Спроби ухилитися від закону

Є такі, хто користуючись ситуацією, пропонують іноземцям нелегальне рішення справи: фіктивний договір про оренду. Такі пропозиції рекламують у соцмережах і групах WhatsApp. Проте, ті хто йде на таку уловку ризикують: закон звільняє від санкцій тільки тоді, коли водій є співробітником іноземної компанії, яка надає йому транспортний засіб в експлуатацію.

Перереєстрація автомобілів

Ті, кого оштрафували, мають вибір: або вивезти транспортний засіб за межі Італії, або перереєструвати його з італійським номером. Хоча, другий варіант є фінансово вигідний для Італії, указ про безпеку не передбачає спрощених процедур.

Отже, автомобілісти повинні пройти той же процес та покрити витрати, яким зазвичай слідують імпортери.

 

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Запрошуємо на Різдвяну прощу українців до базиліки Святого Петра у Ватикані

Солодке Різдво. Скоштуйте солодощі півдня Італії