in

Мери трьох міст Італії виступили проти антиміграційного закону Сальвіні

Мери трьох великих італійських міст відмовляються підкорятися суперечливому антиімміграційному закону, прийнятому з ініціативи глави МВС Маттео Сальвіні. Про це інформує AFP, передає УНН.

“Цей закон підбурює злочинність, а не бореться або запобігає їй. Він порушує права людини. Є тисячі, десятки тисяч людей, які на законних підставах проживають тут, в Італії, які платять свої податки, платять пенсії, і через пару тижнів або місяців вони стануть…нелегалами”, — заявив мер Палермо Леолука Орландо.

За словами мера Флоренції Даріо Нарделлі, “його місто “не підкориться” закону, який “виключає осіб, які шукають притулку, і, не повертаюучи їх у рідну країну, викидає на вулицю”.

Мер Неаполя Луїджі де Магістріс заявив, що частини закону про право на притулок не є конституційними і не будуть виконуватись ні за яких обставин.

Зазначають, що глави МВС Італії Маттео Сальвіні в четвер зажадав відставок мерів Флоренції, Палермо та Неаполя. Також скандал посилився через те, що мер Неаполя запропонував прийняти мігрантів, що опинилися в морі. Раніше Італія прийняти їх відмовилася.

Додамо, новий жорсткий антиміграційний закон, прийнятий парламентом Італії 28 листопада, полегшує висилку новоприбулих і обмежує види на проживання в країні мігрантів. Він також скасовує гуманітарні види на проживання, видані людям із груп ризику, сім’ям або одиноким жінкам з дітьми.

Як повідомляв УНН, раніше три рибалки-мігранти отримали грецьке громадянство після того, як врятували безліч людей, які рятувалися у морі від масштабної лісової пожежі під Афінами, у результаті якої минулого літа загинули 100 людей.

Джерело: УНН

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

12 річна українка померла після падіння з балкона. Її школа в траурі

Українцям в Італії слід перевірити чи внесені вони у виборчі списки