in

Янукович пообіцяв діаспорі, що українська буде державною мовою

Президент пообіцяв учасникам ІІІ Міжнародного конгресу української діаспори, що Україна збереже незалежість, мову і курс на Європу.

Президент Віктор Янукович твердо пообіцяв представникам діаспори, що державною мовою в Україні буде українська мова.

Про це йшлося у вітальній телеграмі, яку було надіслано від імені Віктора Януковича до учасників ІІІ Міжнародного конгресу української діаспори, що 23 червня почав працювати у Львові.

“У цій сфері ми вдаватимемося до зважених рішень”, – зазначено у вітальній телеграмі. Також у ній наголошується на проєвропеському курсі та тому, що Україна буде суверенною незалежною державою.

Як відомо, Віктор Янукович запропонував Верховній раді гарантувати вільний розвиток, використання й захист російської й інших мов національних меншин України.

Про це сказано в законопроекті “Про основи внутрішньої й зовнішньої політики”, який Янукович подав на розгляд у Раду 1 червня.

Відзначимо, раніше Віктор Янукович виступав за збереження української мови єдиною державною в Україні та фактично відмовився від ідеї надання державного статусу російській мові. Про це він сказав, виступаючи в ході урочистих заходів з нагоди 196-ї річниці від дня народження поета Тараса Шевченка в Каневі Черкаської області на місці поховання поета (у березні цього року).

Нагадаємо також, до президентських виборів Янукович обіцяв домагатися статусу державної мови для російської. Зокрема, у вересні минулого року він заявляв, що готовий міняти Конституцію задля запровадження другої державної мови.

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Умберто Боссі попросив вибачення у футболістів за звинувачення у продажу матчу

«Іноземець не чужинець – АБС безпеки на роботі»