in

Які документи слід підготувати, щоб відкрити власний бізнес в Італії

Для початку автономної діяльності будь-якого роду, слід знати низку зобов’язань, передбачених законом. Нижче наведені докладні відомості.

Що таке самозайнятість?

У випадку самозайнятості іноземець автономно керує своїм бізнесом, користуючись повною свободою дій щодо часу, місця та способу праці (в межах, встановлених договором або характером роботи).

Для початку автономної підприємницької діяльності будь-якого роду, слід знати низку зобов’язань, передбачених законом. Нижче наведені докладні відомості:

– Вибір податкового коду діяльності: залежно від виду діяльності, який ви маєте намір здійснювати, слід вибрати кодами, передбачений податковою поліцією Італії. Якщо діяльність не передбачена в списку кодів, ви повинні використовувати загальний код, який найближче підходить до виду діяльності. Від вибору коду залежатиме сплата податків та внесків соціального забезпечення;

– Вибір тип оподаткування: залежно від очікуваного річного обороту ви зможете вибрати конкретні податкові режими. Від цього залежатимуть методи податкового обліку.

Податковий режим для мінімальних платників податків, який значно спрощує бухгалтерський облік для тих, хто заробляє менше 30 тис. на рік. За додатковою інформацією звертайтеся на сайт податкового агентства;

– Заповніть декларацію початку підприємницької діяльності: для заповнення заяви можете звернутися безпосередньо податкової служби або Торгової палати.

Якщо ви маєте потребу в пораді, слід звернутися в сервісні податкові центри (CAF) або до спеціалізованого бухгалтера (commercialista).

– Відкрити номер ПДВ (partita IVA). Якщо вибраний код виду діяльності є одним з напрямків діяльності підприємства, необхідно зв’язатися з Торговою палатою. Замість цього, якщо являє собою самостійну зайнятість слід звернутися в Податкову службу Італії;

– Записатись до Інституту соціального забезпечення (INPS) чи до іншого резервного фонду: залежно від типу діяльності, де необхідно обрати певну форму соціального забезпечення;

– Зареєструватися в Інституті захисту від нещасних випадків на роботі (NAIL). Страхування від нещасних випадків на виробництві та проти професійних захворювань на INAIL є обов’язковим;

– Подати заяву про початок підприємницької діяльності (SCIA) в муніципалітет за місцем проведення діяльності. SCIA перевірить дотримання правил урбаністики, будівельних норм і правил, екологічної, суспільної безпеки, пожежної безпеки, санітарії та безпеки на робочому місці, правила, що стосуються енергоефективності та положень, що містяться в коді збереження культурної спадщини і ландшафту.

Починаючи з 1 квітня 2010 року компанії, в тому числі індивідуальні, зобов’язані виконувати всі адміністративні процедури початку, зміни та припинення діяльності через єдину заяву (ComUnica), в електронному вигляді. Таким чином, єдиний одержувачу піклується про пересилку певної інформації до різних організацій, що мають відношення до такої діяльності. У центрах зайнятості доступні інформаційні та консультаційні послуги по запуск власного бізнесу.

Увага! Повне чи часткове використання матеріалів нашого сайту дозволено лише за письмової згоди редакції.

 ______________________________________________

Слідкуйте за найцікавішими новинами Української газети у Facebook.

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

“Я розчиню тебе в кислоті, якщо не покоришся” – у Варезе заарештували чоловіка, за агресію проти українки

До Європи за 10 євро. Ryanair повертається в Україну