in

УПЦ МП різко заявили що не визнають створення автокефальної церкви в Україні

Після позачергового засідання Синоду в Українській православній церкві Московського патріархату заявили, що не визнають створення помісної церкви в Україні.

Про це повідомив керуючий справами УПЦ МП митрополит Бориспільський і Броварський Антоній.

Відповідне відео опубліковане на сайті Української православної церкви Московського патріархату.

Митрополит УПЦ МП заявив, що на соборі об’єдналися “дві неканонічні структури”, тому для “Української православної церкви рішення цього зібрання не має ніякого значення”.

“Як і раніше, в Україні є тільки одна канонічна церква, це УПЦ МП, яку очолює митрополит Онуфрій. І це визначають всі помісні православні церкви”, – упевнений керуючий справами УПЦ МП.

“Українська православна церква жива, діє і служить своєму народові”, – заявив представник УПЦ МП.

Раніше повідомлялося, що двох учасників Об’єднавчого собору 15 грудня від УПЦ МП звільнили з посад та заборонили їм служіння. Таке рішення ухвалили на позачерговому засіданні Синоду УПЦ МП 17 грудня.

“Священний Синод звільнив з керування єпархією та заборонив у священнослужінні митрополиту Вінницькому і Барському Симеону, а також заборонив у служінні й зняв з посади вікарного єпископа Київської митрополії, митрополита Переяслав-Хмельницього і Вишневського Олександра”, – оголосили за результатами засідання.

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

У Реджо Емілії українку збили на смерть одразу два автомобілі

Італієць під час сварки ломом убив 23-річного українця