in ,

Чи вплине воєнний стан на польоти літаків в Україну?

У Міжнародному аеропорту Бориспіль вважають, що введення режиму воєнного стану в 10 областях України не вплине на мобільність населення і вильоти за кордон.

Про це повідомляє прес-служба аеропорту.

“З питання подальшого правового режиму перетину повітряного кордону країни в аеропорту ми орієнтуватимемося на рішення позачергового засідання Верховної Ради. Ми переконані: це рішення не вплине на мобільність населення”, – йдеться в повідомленні.

Відзначається, що аеропорт “Бориспіль” працює в штатному режимі. У свою чергу, керівництво аеропорту закликало журналістів “утриматися від необережних і гострих припущень щодо цього питання”.

Нагадаємо, що у неділю, 25 листопада, українські військові кораблі здійснювали плановий перехід з порту Одеси до порту Маріуполь. Про свої наміри вони, відповідно до міжнародних норм, поінформували іншу сторону. Однак, замість того, аби забезпечити проходження Керченською протокою, російські диспетчери викликали кораблі ФСБ.
Невдовзі російські прикордонні кораблі типу “Соболь”, “Дон”, “Мангуст”та “Суздалець” “здійснили відверто агресивні дії проти кораблів ВМС ЗС України”.
Згодом командування Військово-морського флоту України підтвердило захоплення українських кораблів російськими спецпризначенцями.
Президент Порошенко через агресію Росії у Керченській протоці звернувся до Верховної Ради з пропозицією про запровадження правового режиму воєнного стану.
Ввечері 26 листопада Верховна Рада проголосувала за проект закону про затвердження указу президента України “Про введення воєнного стану в Україні”.

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Вибори Президента України призначено на 31 березня 2019 року

Європарламент: ескалація на Азові – це загроза для європейської безпеки