in

Папа Римський відзначив 82-й день народження

Risultati immagini per папа римський

Папа Римський відзначив день народження. Римському первосвященику виповнилося 82 роки.

Першими понтифіка привітали діти з благодійного дитячого диспансеру, відкритого за сприяння Ватикану понад 90 років тому. Діти прийшли до Папи на аудієнцію напередодні дня народження й піднесли йому великий іменинний торт з написом: «Вітання Папі Франциску». Торт був прикрашений символами новорічних свят – фігурками ялинок і сніговиків.

Папа Римський відзначає день народження / vaticannews.va

Обраний у 2013 році, понтифік продовжує жити у ватиканської готелі «Будинок Святої Марти», використовуючи апартаменти в Апостольському палаці як робочий кабінет. Переїхавши з Аргентини в Ватикан, Франциск не змінив звички «простого священика». Він щодня починає свій день о 4.45 ранку і, за його власним визнанням, часто вимовляє «Молитву гарного настрою».

Хорхе Маріо Бергольо народився в Буенос-Айресі в сім’ї емігрантів з Італії і був молодшим із п’яти дітей. У 21 рік він вступив в орден єзуїтів. Попри навчання в семінарії, молодий чоловік не відразу зрозумів, що його покликання служба Богові. У нього навіть була дівчина.

266-й Папа Римський, обраний 13 березня 2013 року після зречення Бенедикта XVI, вже увійшов в історію як перший. Він перший понтифік-латиноамериканець («з кінця світу», за власним визначенням), перший папа-єзуїт, перший Франциск.

Хорхе Маріо Бергольо взяв собі ім’я святого монаха-безсрібника, засновника ордену францисканців (1182-1226). До нього жоден із понтифіків не вибирав собі таке ім’я.

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Заарештовано підозрюваного в підготовці теракту в базиліці Петра у Ватикані

Італія посилила антитерористичні заходи на новорічні свята