in

В Римі звучала українська органна музика

В Римі відбулося два концерти соліста-органіста, Народного артиста України Володимира Кошуби та його дочки – студентки Гданської музичної академії Вікторії Кошуби.

 

Перша зустріч із української публіки із органною музикою відбулася 25 березня в українській греко-католицькій церкві Санта Марія аі Монті, поруч з українським парафіяльним храмом Святих Сергія і Вакха, з нагоди першого року з інтронізації Блаженнішого Патріарха Святослава. Другий – 29 березня ц.р. в Академічній залі Папського інституту духовної музики, куди були запрошені представники керівництва Святого Престолу та Мальтійського Ордену, керівники дипломатичних місій та дипломати посольств при Ватикані, представники УГКЦ та української громади.

Захід було ініційовано та проведено Посольством України у Ватикані з нагоди відзначення Двадцятої річниці встановлення дипломатичних відносин між Україною та Ватиканом.

Відкрила концерт Посол України у Ватикані Тетяна Іжевська, яка, у своїй вітальній промові,  наголосила на особливому символічному значенні цього ювілею для дипломатичних стосунків обох країн.

Програма заходу відрізнялась своєю різноманітністю та включала твори як європейських, так і український композиторів. Зокрема, цього вечора прозвучала музика Й.С.Баха, Ф.Ліста, М.Муссорського, Т.Альбіноні, Д.Бортнянського та ін.

www.mfa.gov.ua/

Довідка
Володимир Кошуба закінчив Київську консерваторію ім. П.І. Чайковського у 1972 році як піаніст (клас професора Т.Кравченко), а у 1979 році як органіст (клас заслуженого діяча мистецтв України професора А.М. Котляревського). З 1981 року — соліст-органіст Республіканського будинку органної та камерної музики України. Артист багато гастролює в Україні та країнах СНД і Балтії, а також по у 29 країнах світу. Автор 9 дисків органної музики.

У 1999 році Американським біографічним інститутом (АВІ) при конгресі США ім’я Володимира Кошуби було включено у Всесвітній каталог музикантів нового тисячоліття.

Протягом останніх п’ятнадцяти років митець активно сприяє проведенню в Україні традиційних органних фестивалів; брав участь в організації першого фестивалю шведських органістів в Україні у 1998 році, першого і другого фестивалю органістів США в Україні у 2001 та 2003 роках.
Творчу діяльність Володимир Кошуба поєднує з викладанням класу органа в Київській спеціальній музичній школі ім. М.Лисенка. У 2007 році він обраний президентом Всеукраїнської асоціації органістів та органних майстрів.

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Італійський прем’єр вважає, що у кризі євро винні Берлін і Париж

Заробітчан та посилки не пускають в Україну