in

Святий Миколай в українській школі в Римі

Того дня в коридорах української суботньої школи «Престиж», що у Римі, було людно, та у класах панував спокій. В очікуванні святого Миколая уроки проходили якось незвичайно, а поведінка дітей була зразковою. Учні старших класів прийшли до школи швидше, щоб провести репетицію свята.

 

ФОТОГАЛЕРЕЯ

Свято відкрила учениця 11 класу Мар’яна Рогацька, розповіддю про історію життя святого. Дітям було цікаво дізнатись що Миколай жив за часів імператора Костянтина у IV столітті й був архієпископом у Малій Азії. Народився у багатій сім’ї, зростав добрим та чуйним до чужої біди. По смерті батьків увесь спадок віддав бідним та калікам. Він часто заходив до помешкань багатодітних чи хворих, обдаровував їх чим міг. Після смерті його було визнано святим, а мощі в 1087році перенесено у Барі, що в Італії.

Святий Миколай прийшов до українських школярів у супроводі ангелів. Діти не відривали від нього зацікавлених поглядів. Вони підготували для гостя безліч цікавих номерів. Хлопці та дівчата випускних класів продемонстрували українські вишиті костюми, Настя Кріль зачарувала усіх піснею «Мамо матусю» у виконанні Влада Сови звучала пісня «Моя Україно» та «Рушники». Припала до душі пісня «Іде козак за Дунай», яку зіграв на баяні Адріан Гладець. А діти молодших класів, та дитсадка пішли у танок «Маленьких каченят».

Святий Миколай, захоплений талановитими дітьми, щедро обдарував їх та побажав щоб тільки святе та чисте входило в їх душі.
На завершення отець Іван запросив до спільної молитви.

Захід пройшов за підтримки Центральної координаційної ради українських об’єднань в Італії під головування Тетяни Кузик, посольства України в Італії та парафії Сергія і Вакха Української греко-католицької церкви.

Шановні батьки, запрошуємо вас записати дітей до школи «Престиж», щоб зберегти українське коріння ваших дітей. Учителі та учні чекають на нових друзів. У школі працює дитячий садок, для дітей від 3 до 6 років.

Чекаємо вас щосуботи за адресою via Montebello 118, Roma. Телефонуйте за номером 346 357 82 86


Марія Назарчук

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Список українських асоціацій в Італії

Під час катастрофи Кости Конкордії українці не панікували