in

Заклик Світової Федерації Українських Жіночих Організацій вшанувати невинні жертви Голодомору 1932-33 рр., в Україні

   СФУЖО закликає усіх українців згадати одну з найбільших трагедій ХХ століття.  Цю трагедію довго замовчували та  заперечували – про  неї не дозволялося відкрито говорити і навіть згадувати в офіційних документах –   внаслідок чого багато людей про неї довго не знали.

Закликаємо Вас  віддати  данину пам’яті безневинним життям мільйонів українців, загиблих під час голодомору 1932-1933 років в результаті масового голоду, викликаного жорстокими навмисними діями й політикою тоталітарного сталінського режиму. Голодомор 1932-1933 років був організований, щоб остаточно зломити опір українського селянства. Тоталітарна система, безжалісно пограбувавши селян під час хлібозаготівельної кампанії 1932-1933 рр., прирекла їх на вимирання. Забравши мільйони життів та зробивши неможливим народження мільйонів українських дітей Голодомор став причиною демографічної національної катастрофи.
    

З 2000 року в Україні відзначається День пам’яті жертв Голодомору та політичних репресій. Також щороку у листопаді в усіх складових організаціях СФУЖО відбуваються заходи приурочені вшануванню пам’яті жертв Голодомору.

      З настанням сутінків 24 листопада запалімо свічки на своїх вікнах  – як символ скорботи і національної пам’яті та помолімося за всі невинно загублені душі.

 За Управу СФУЖО:
Орися Сушко,  голова СФУЖО,

Олександра Фарима, секретар СФУЖО

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Один рік прем’єра Монті

В понеділок 26 листопада на Капітолії буде вивішено портрет Тимошенко