in

Українські правоохоронці затримали «злодія в законі»: його передадуть Італії

   Працівники департаменту карного розшуку МВС України викрили «злодія в законі» на прізвисько «Лаша Очамчирський». Чоловік перебував у міжнародному розшуку за скоєні злочини на території Італії.

Він притягується до кримінальної відповідальності за створення злочинного угруповання, вимагання, відмивання коштів та підробку документів. – передає ЗІК

Інтерпол Італії оголосив його в розшук за скоєння низки злочинів на території цієї держави. Також він неодноразово здійснював ряд злочинів на території Грузії, України і Росії, інформує прес-служба МВС України.

Свою кримінальну діяльність він почав на території Грузії і РФ. З метою уникнення переслідування правоохоронними органами Грузії та Російської Федерації зловмисник вирішив продовжити свою «кар’єру» і переїхав в Україну.

Також він неодноразово притягувався до кримінальної відповідальності українськими правоохоронцями. Так, у 2009 році правоохоронці затримали зловмисника за незаконне зберігання та розповсюдження наркотичних засобів. Стосовно затриманого було порушено кримінальну справу за ч. 2 ст. 309 КК України та обрано міру запобіжного заходу у вигляді підписку про невиїзд.

Не зважаючи на запобіжний захід, для того, щоб уникнути кримінальної відповідальності, чоловік залишив територію України та виїхав до РФ. Для встановлення місця знаходження обвинуваченого та притягнення його до кримінальної відповідальності Дніпровський районний суд м. Києва виніс постанову про оголошення його в міждержавний розшук.

За скоєння злочинів на території РФ він був умовно засуджений та вирішив повернутися до України.

Ще під час перебування «злодія в законі» на території України, у березні 2010 року він отримав паспорт громадянина України. Під час проведення перевірки працівниками ДМС України було встановлено, що при оформленні громадянства чоловік подав неправдиві дані про місце свого перебування на території нашої держави.

22 вересня 2010 року районним судом м. Харкова скасовано рішення про набуття ним громадянства України.

Наразі зловмисник затриманий за рішенням суду щодо тимчасового арешту на 40 діб для розгляду питання про його екстрадицію до Італії.

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Міграція до італійських берегів: 10 тисяч за кілька днів

Фантазійний світ у картинах Тетяни Морозюк