in

Держпідприємництвo повторює: закордонний паспорт повинен коштувати 170 гривень

  Міністра внутрішніх справ України закликали вжити заходів щодо перегляду та внесення змін до нормативно-правових актів, якими встановлена додаткова плата за видачу закордонного паспорту.

У Державній службі України з питань регуляторної політики та розвитку підприємництва наголошують, що єдиним обов’язковим платежем при оформленні закордонного паспорту має бути держмито у розмірі 170 грн, повідомляє прес-служба відомства.

Як йдеться у повідомлені, до Державної служби України з питань регуляторної політики та розвитку підприємництва продовжують надходити численні скарги громадян України та звернення народних депутатів щодо необґрунтованих переплат при оформленні закордонного паспорту.

«Держпідприємництво неодноразово висловлювало свою принципову позицію, що для оформлення та видачі паспорта достатньо сплатити держмито в розмірі 170 гривень. Згідно з Постановою Верховного Суду України від 03.12.2013, сплата установленого Декретом Кабміну «Про державне мито» від 21.01.1993 № 7- 93 мита покриває вартість закордонного паспорта (у тому числі, й вартість бланка), тому Державна міграційна служба України не має права вимагати повторної оплати тих же послуг на підставі іншого нормативно-правового акта. До того ж, видача закордонного паспорту повинна здійснювати виключно через єдине вікно (зазначимо, що дана вимога вже прописана в урядовому розпорядженні, проте відповідна норма набуває чинності з січня 2015 року)», — йдеться у коментарі, оприлюдненому прес-службою.

За повідомленням, голова Держпідприємництва Михайло Бродський звернувся листом до міністра внутрішніх справ України з проханням вжити заходів щодо перегляду та внесення змін до нормативно-правових актів, якими на даний час встановлена додаткова плата за надання адмінпослуги, пов’язаної з видачею закордонного паспорту.

Нагадаємо, Верховний суд у грудні 2013 року остаточно визначив, що виготовлення закордонного паспорту має коштувати 170 гривень.

Суд визначив, що єдиним обов’язковим платежем при оформленні закордонного паспорта за 30 календарних днів є державне мито на суму 170 гривень.

http://vidomosti-ua.com/

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Якщо дитина не з’являється (неплідність)

Досвід роботи волонтерів на виборчій дільниці у Мілані