in

Діти з 1 квітня теж зможуть отримати біометричний паспорт

   Державна міграційна служба України з 1 квітня запроваджує зміни в оформленні дитячих документів для виїзду за кордон. Якщо досі дітям оформляли спеціальні проїзні, то з 1 квітня — повноцінні закордонні паспорти.

– Новий документ матиме вигляд звичайного закордонного паспорта, – пояснив перший заступник начальника управління ДМС Чернівецької області Віктор Пислар. – Ще одна відмінність — якщо досі маленьких дітей записували до паспорта одного з батьків, то тепер вже від самого народження треба виготовляти дитині паспорт, тобто фотографувати доведеться навіть немовля. Дітям до 12 років треба принести фото, яке ми відскануємо, а старшим за 12 років вже зробимо тут.

Також, за словами В.Писларя, діти старші 12 років за бажанням батьків зможуть отримати біометричний паспорт з відбитками пальців.
Збільшено термін дії документа — якщо проїзний дійсний три роки, то дитячий паспорт — чотири.

Проїзні залишаються дійсними і до кінця квітня ДМС продовжує їх видавати. Утім, каже посадовець, якщо батьки виявлять бажання — паспорт можна замовити і раніше.

Наразі вартість нового дитячого паспорта ще невідома. Швидше за все, він коштуватиме як дорослий, залежно від тривалості виготовлення.

Що ж стосується порядку виїзду дитини за кордон, то він не змінився — неповнолітні можуть перетинати кордон лише з батьками або в супроводі інших дорослих з нотаріальними дорученнями встановленого зразка від батьків.

 

Вам потрібна віза для в’їзду в Італію чи дозвіл на проживання в Італії? Не знаєте звідки почати і що для цього потрібно? Скористайтеся нашим безплатним сервісом он-лайн Migreat: імміграція в Італію або поставте запитання нашим фахівцям з імміграційних справ.

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Могеріні Росія відповідальна за здоров’я Савченко

Українці в Італії продовжують допомагати солдатам попри перемир’я