in

Порошенко очікує безвізового режиму з ЄС до кінця року

   Президент України Петро Порошенко очікує від ЄС рішення про надання безвізового режиму для громадян України на Ризькому саміті Східного партнерства в травні цього року, що дасть змогу до кінця поточного року ввести його в дію.

Про це він заявив журналістам перед переговорами з комісаром ЄС з питань європейської політики сусідства і переговорів щодо розширення Йоганнесом Ганом, передає Інтерфакс-Україна.

“Я хотів би обговорити з паном єврокомісаром Ризький саміт Східного партнерства, який відбудеться 21-22 травня”, –  сказав президент України.

“Він є надзвичайно важливим для нас, і наше головне очікування від саміту – це позитивне політичне рішення ЄС, яке відкриває для нас можливості практичного і технічного впровадження безвізового режиму для громадян України вже до кінця поточного року”, – додав Порошенко.

Порошенко також висловив сподівання на надання Євросоюзом Україні перспективи членства.

“Ми очікуємо позитивних зрушень у позиціях країн-ленів у надзвичайно важливому для нас питанні – питанні визнання європейської перспективи для зацікавлених країн-учасниць Східного партнерства, зокрема європейської перспективи для України”, – сказав він.

Нагадаємо, раніше посол України в ЄС Костянтин Єлісєєв заявив, що навіть в разі згоди ЄС у травні на безвізовий режим його оформлення забере значний час.

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Італійська журналістка: “Подобається нам чи ні, із Путіним треба буде домовлятися”

Я можу відшкодувати вартість податків на пермессо?