in

Українські водії платитимуть штрафи, як у Італії

   Система оплати штрафів зміниться. Законопроектом щодо безпеки дорожнього руху передбачено, що після запровадження автоматичної фіксації порушень сплачувати штраф буде власник машини, а не особа, яка керувала автомобілем в момент порушення.

Як передає УНІАН, про це журналістам повідомив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков після засідання Комітету Верховної Ради з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності, який рекомендував парламенту ухвалити відповідний законопроект.

Він пояснив, що законопроект про внесення змін до ряду законів для забезпечення безпеки дорожнього руху передбачає автоматичну фіксацію порушень правил дорожнього руху, а відповідальність за такі порушення нестиме власник транспортного засобу, навіть якщо не він був за кермом у момент скоєння порушення.

“Якщо власник автомобіля віддав авто своєму товаришу, і власнику прийшов “лист щастя” (протокол про порушення правил дорожнього руху та постанова про накладення штрафу після фіксації порушення автоматичними системами — УНІАН), то власник має право переадресувати регресом цей штраф тому, хто скоїв порушення”, – сказав Аваков.

Також, відповідаючи на запитання журналістів, як принцип регресу узгоджується з принципом індивідуальної відповідальності, закріпленим у Конституції, Аваков зазначив: “Коли я був в еміграції в Італії, мене неодноразово штрафували саме таким чином: до компанії, яка давала мені автомобіль, регулярно приходили штрафи, а компанія передавала їх мені. Я брав і сплачував штрафи”.

Джерело: fakty.ictv.ua

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

У Римі триває тенісний турнір за участі першої ракетки України Еліни Світоліної

Запрошуємо на празник у Казерті: духовність, спорт, патріотизм