in

Українці за кордоном могли б стати потужним інвестором – експерт

   Закордонні українці можуть стати потужним донором для вітчизняної економіки, але для цього необхідно створювати програми міграційного інвестування.

Про це в інтерв’ю Укрінформу розповів доцент Папського Григоріанського Університету в Італії Зиновій Свереда

«Українці-мігранти дійсно могли б стати потужним інвестором в рідну землю», – впевнений Зиновій Свереда.

Доцент римського університету наголосив на доцільності створення владою програм міграційного інвестування.

«Зараз поза межами України перебуває близько 7 мільйонів осіб із нової хвилі мігрантів, що пересилають біля 100-200 євро щомісяця для своїх сімей і родин. За рік ця сума буде вже приблизно 8,4 млрд євро. А за 10 років, якщо б існували хороші програми міграційного інвестування, можна було б розвинути нашу державу без зовнішніх боргів», – зауважив доцент римського університету.

Він також наголосив на існуючих проблемах взаємодії із діаспорою в сфері фінансів та економіки. Серед них відсутність професійної структуризації та системного лобіювання інтересів українців в європейських державах.

«Безперечно, були створені різні культурні асоціації та об’єднання, проте немає сильних бізнесових структур, профспілок, синдикатів, навіть політичних партій чи кредитних спілок, які мали б захищати українців за кордоном та формувати їхні капітали», – зазначив експерт.

————————————-

Вам потрібна віза для в’їзду в Італію чи дозвіл на проживання в Італії? Не знаєте звідки почати і що для цього потрібно? Скористайтеся нашим безплатним сервісом он-лайн Migreat: еміграція в Італію або поставте запитання нашим фахівцям з еміграційних справ.

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Сім місць України, зарахованих у ЮНЕСКО

Свято народів у Пертозі (ФОТО)