in

Соціальний мінімум у 2014 році

   Національний інститут соціального забезпечення Італії (inps) встановив розмір соціального мінімуму на 2014 рік. Для проживання в Італії потрібно принаймні 5819 євро/рік

Цей показник використовуватимуть для допомоги найбідніших літніх людей, і, поряд з цим, він є фундаментальним для продовження дозволу проживання та ведення інших справ у галузі імміграції.

Щороку Італією встановлюється розмір соціального мінімуму, що впливає безпосередньо на реквізити продовження дозволу на проживання та об’єднання сім’ї. Окрім цього, він регулює інші імміграційні процеси. З 1 січня 2014 він становить 447,61 Є (перемноживши їх на тринадцять заробітних плат, ця сума становить 5.818,93 євро) –  а це на 1.2% більше, порівняно із попереднім роком.
Соціальна допомога виплачуватиметься громадянам Італії чи інших країн ЄС, які проживають в Італії протягом не менше десяти років, віком принаймні шістдесят п’ять років та три місяці, прибутки яких є меншими встановленого ліміту. Громадяни інших країн можуть отримати допомогу, якщо вони, окрім цих реквізитів, володіють дозволом на проживання ЄС – так званою картою на проживання. Окрім найбідніших пенсіонерів, розмір соціального мінімуму є важливим для іноземців в Італії, адже він є орієнтиром для громадської адміністрації для ведення справ іммігрантів, зокрема для того, щоб оцінювати їх економічний стан (можливість забезпечити своє проживання в країні). Зокрема, якщо іноземець хоче поновити дію дозволу на проживання або подати заявку на отримання дозволу на проживання ЄС, він повинен продемонструвати наявність доходу, який принаймні має дорівнювати соціальному мінімуму (тобто в цьому році – EUR 5818,93). Для подачі запиту на возз’єднання сім’ї (для однієї особи) дохід повинен бути в 1,5 рази вищий мінімуму (EUR 8728,40). Цей показник також важливий для громадян Європейського союзу (румунів, поляків і т.д.). Щоб залишатися в Італії на законних підставах протягом більше трьох місяців, вони також повинні продемонструвати наявність достатніх економічних засобів за описаним вище принципом: дохід повинен принаймні дорівнювати соціальному мінімуму: EUR 5818,93.

Ельвіо ПАСКА,

переклад Маріанни Сороневич

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

DRIVE IN ITALY – безпека на дорозі та соціальна інтеграція

Українці Італії звернулися до голови СБУ із закликом захистити інтереси держави