in

Заяви про набуття громадянство подаватимуться онлайн

   Подавати заяви про набуття італійського громадянства онлайн запроваджується із 18 травня 2015 року. Таким чином іноземцям більше не потрібно чекати на прийом в префектурі.

У вересні минулого року міністр внутрішніх справ Анжеліно Альфано, пояснюючи у парламенті причину повільного розгляду громадянських практик, пообіцяв виправити ситуацію. “Ми збільшено кількість персоналу, що займається розглядом заяв та переведем процедуру в інформаційний формат”- запевнив він.

Невідомо скількома співробітниками поповнився штат МВС, після оголошення міністра. Певним є те, що скоро дебютуватиме новий канал електронної подачі заяв про набуття італійського громадянства.

До цього часу їх подавали особисто, або рекомендованим листом. З 18 травня це можна буде зробити через веб-сайт Міністерства внутрішніх справ.

Зробити це буде нескладно, у будь-якому разі, допомогу надаватимуть патронати, профспілки і профільні асоціації.

Для початку слід зареєструватися на сайті www.interno.gov.it/ Далі, скориставшись ім’ям користувача і паролем, наданим під час реєстрації, ви отримаєте доступ до бланку, який слід заповнити, та надіслати в режимі онлайн.

До заявки слід прикріплений (також в електронному вигляді):
•    копію документу, що засвідчує особу;
•    документи, видані владою країни походження (свідоцтво про народження і довідку про несудимість);
•    квитанцію про сплату 200 євро.

Після подачі заяви буде можливо, стежити за процесом розгляду заяви в режимі онлайн.

Нова система покликана вирішити принаймні одну з проблем поточної процедури: прискорити процес прийому документів. Зазвичай префектури відчувають нестачу персоналу, тому бажаючі стати італійцями повинні чекати місяці, перш ніж мати можливість представити документи.

Протягом місяця, діятимуть обидві процедури прийому паперів. Проте, починаючи із 18 червня, вона повністю перейде у електронну форму.

В деяких містах впровадження нової системи почнеться швидше. Наприклад у Alessandria, Aquila, Cuneo, Firenze, Mantova, Modena e Novara скористатися електронною системою можна уже із  1 квітня, а з 1 травня вона стане єдиною можливою.

Stranieriinitalia.it

Переклад Маріанни Сороневич

 

Вам потрібна віза для в’їзду в Італію чи дозвіл на проживання в Італії? Не знаєте звідки почати і що для цього потрібно? Скористайтеся нашим безплатним сервісом он-лайн Migreat: імміграція в Італію або поставте запитання нашим фахівцям з імміграційних справ.

 

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

У Римі пройде Хресна дорога за Україну (АНОНС)

Майже містика: італійський нейрохірург готується до операції з пересадки голови