in

Зміненo критерії визначення ISEE (Індикатора еквівалентної економічної ситуації)

   Набув чинності новий порядок визначення ISEE, індикатора еквівалентної економічної ситуації, показника, який демонструє економічну та майнову ситуацію осіб, що бажають скористатися соціальними пільгами (наприклад: знижками на оплату шкільнї їдальні, зарахування до дитсадків, допомоги на дитину, і т.д.).

Нові правила вводять різні способи розрахунку, в залежності від мети використання ISEE. Окрім стандартного Isee, передбачається:

  • ISEE для університетів
  • ISEE для соціальних та медичних послуг
  • ISEE для лікувально-реабілітаційних центрів
  • ISEE для неповнолітніх

Нововведення передбачають застосування окремих бланків. Зокрема, спрощена декларація для найбільш розповсюджених ситуацій та спеціальні бланки для конкретних послуг (наприклад, заяви на отримання соціальних та медичних послуг для людей з обмеженими можливостями, університетські внески для
студентів із інших міст.

Поточний ISEE розраховується для тих, хто втратив роботу або чиї прибутки
зменшилися на 25%. Цей показник еквівалентної економічної ситуації може бути оновлений у будь-який момент року, не чекаючи подання податкової декларації;

Спрощення процедури

Інформація про сукупний прибуток, або інші дані вже є в базі даних INPS або Податкової інспекції, беруться безпосередньо з архівів. Таким чином громадянин не повинен подавати ці дані повторно.

Джерело: МВС Італії

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 1 Середній: 5]

Torneo di amicizia invita tiffare a conoscere nuove culture più da vicino

Українці в Італії з покоївок та різноробочих перекваліфіковуються в бізнесменів