in

Карту на проживання можуть анулювати через втрату роботи

   Квестури у різних містах Італії почали відкликати довготривалі дозволи на проживання ЄС у тих, хто не зміг довести достатній рівень прибутку, отриманого із законних джерел в останні роки.

Документ, що офіційно називається “Дозвіл на проживання ЄС для тих, хто тривалий час перебуває в країні”, у розмовній мові часто називають просто – “Карта на проживання”.
 
Він видається після п’яти років легального перебування в Італії, за умови наявності прибутку та житла, що відповідають закону. Іншими реквізитами, введеними не так давно, є: сплата податку у розмірі 200 євро та здача тесту на знання італійської мови.

Мати такий документ мрія багатьох, бо він видається “на невизначений термін”. Або, принаймні, так повинно було б бути.
 
Кілька квестур у різних містах Італії, зокрема у Мілані, почали відкликати ці довготривалі дозволи на проживання у тих, хто не зміг довести достатній рівень прибутку, отриманого із законних джерел в останні роки.

Потрапити у цю пастку можуть багато іммігрантів, що втратили роботу у зв’язку із економічною кризою.
 
Відкликання відбувається у момент, коли іноземці подають заяву на видачу дубліката (наприклад для зміни фотографії, яку слід робити що п’ять років), або оновлення даних у документі (наприклад у зв’язку із народженням дитини).
 
Якщо поліція виявиляє, що іноземець не має постійної роботу або відсутність сплати усіх соціальних внесків, вона блокує розгляд справи. Далі іммігранту пропонують подати усі документи, потрібні для першої видачі дозволу на проживання ЄС.
 
Насправді, Зведений закон про імміграцію передбачає анулювання дозволу на проживання ЄС тільки в окремих випадках, наприклад, якщо іноземець становить небезпеку для громадського чи державного порядку. Тоді його позбавляють права на проживання у Євроспілці протягом дванадцяти місяців поспіль та позбавляють карти на проживання.
 
“Такі дії квестури Мілана є незаконними і повинні припинитися” – коментує Stranieriinitalia.it Мауріціо Бове, президент асоціації Anolf у Мілан, який підняв цю справу.

Квестура у відповідь стверджує: “Якщо громадянин не може довести певний рівень прибутку, а також не сплачує податків і соціальних внесків, отже він працює нелегально і уникає сплати податків і тому повинен бути покараний відкликанням карти на проживання”.
 
«Невже починати боротьбу із неплатниками податків потрібно із найбідніших? – питає Мауріціо Бове. – У будь-якому разі, дії квестури не відповідають закону.

Справу було подано на розгляд суду ТАР та Європейської ради.
 
“Припущення, що безробіття є усвідомленим вибором тих, хто набуває статусу довгострокового резидента, – пише Бове у листі до ЄС – можна вважати принципово расистським. Крім того, ухилення від сплати податків та інші форми уникнення закону, є частою практикою в Італії. Було б дійсно соромно стверджувати, що вона стосується лише мігрантів”.

Стаття італійською ТУТ

 

Stranieriinitalia.it,

переклад Маріанни Сороневич

 

___________________________________________

Вам потрібна віза для в’їзду в Італію чи дозвіл на проживання в Італії? Не знаєте звідки почати і що для цього потрібно? Скористайтеся нашим безплатним сервісом он-лайн Migreat: імміграція в Італію або поставте запитання нашим фахівцям з імміграційних справ.

 

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Українці можуть вільно ввозити та вивозити через кордон не більше як 10 тисяч євро

Україна змінює правила вступу до вузів