in

Кваліфіковані працівники можуть приїхати в Італію без декрету флуссі

   Для того щоб запросити в Італію кваліфікованих працівників, роботодавцям буде достатньо подати заяву у відділ з питань імміграції та попередньо підписати угоду з міністерствами внутрішніх справ і праці.

Італія відкриває двері для висококваліфікованих іноземних працівників. Ті, хто мають реквізити для отримання блакитної карти ЄС зможуть прибути в Італію набагато швидше, на основі простої заяви від роботодавців.

Блакитна картка ЄС – це окремий вид дозволу на проживання, призначений для іноземців, які отримали вищу освіту (принаймні чотири роки) і отримали кваліфікацію, на рівнях 1, 2 і 3 за скалою професій ISTAT (повний перелік знайдете тут). У разі регламентованих професій (наприклад, ті, які вимагають внесення у національний реєстр) іноземець повинен володіти іншими реквізитами, що відповідають італійському законодавству.
 
Спектр працівників, які можуть отримати блакитну картку є дуже широким. Він охоплює, наприклад, топ-менеджерів, комп’ютерних спеціалістів, викладачів, інженерів, агрономів, програмістів, соціальних працівників, турагентів або лабораторних аналітиків.

Вже сьогодні, цих працівників можна викликати в Італію без кількісних обмежень і необхідності чекати декрет флуссі (указу, яким уряд регулює потоки працівників із країн, що не входять у ЄС, зокрема визначаючи їх кількість та процедуру приїзду).

Як уже йшлося вище, відтепер процес стане ще простішим. Компанії, що підпишуть угоду про співпрацю із Міністерствами внутрішніх справ і роботи, зможуть запрошувати цих працівників, відправивши через Інтернет звичайну заяву у відділ з питань імміграції та не чекаючи на їх дозвіл.

Після подачі заяви, працівник повинен звернутися в італійське консульство у своїй країні та отримати в’їзну візу. Після підписання контракту на перебування, можна отримати блакитну карту ЄС, що надасть права, рівні із громадянами Італії.

Усі деталі процедури, знайдете у циркулярі, поширеному Міністерствами внутрішніх справ і праці тут.

Стаття італійською тут,

Переклад Маріанни Сороневич

 

____________________________________

Вам потрібна віза для в’їзду в Італію чи дозвіл на проживання в Італії? Не знаєте звідки почати і що для цього потрібно? Скористайтеся нашим безплатним сервісом он-лайн Migreat: імміграція в Італію або поставте запитання нашим фахівцям з імміграційних справ.

 

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Домашні працівники та декларація їх прибутків

Рим святкуватиме “Свято народів”