in

Контракт для підсобної роботи дозволить продовження дозволу на проживання

   Максимальний розмір прибутків, які можна отримати за контрактом від підсобної роботи, перевищив розмір соціального мінімуму, потрібний для продовження дозволу на проживання. Це матиме важливі наслідки для іноземних робітників.

 

Контракт для підсобної роботи передбачає регулювання трудової діяльності, які виходять за межі закону, з метою захистисту працівника. Мається на увазі робота, нетипова для більшості видів трудових угод або самозайнятості, але яка дозволяє забезпечувати мінімальний пенсійнийі страховий захист робітників. Підсобна робота найчастіше використовується у галузях сільського господарства, торгівлі, туризму, послуги, державного управління, з деякими обмеженнями.

Ліміти оплати праці за підсобні роботи (lavoro accessorio) піднято трудовою реформою італійського уряду (Jobs Act). Зокрема, в трьох статтях указу, опублікованому 24 червня (див. Нижче) читаємо: «Додатковою роботою вважається така, що приносить прибуток у розмірі € 7000 в протягом календарного року». До цього часу розмір незначно перевищував 5000 євро.
 
Окреслено інші ліміти. Прибуток, отриманий від одного роботодавця не може перевищувати 2000 євро; Ті хто отримує допомогу по безробіттю, вагітності або інший вид соціальної підтримки INPS, не може отримувати із підсобної зайнятості більше ніж 3000 євро на рік; в сільському господарстві на сезонних роботах можуть бути зайняті студенти та пенсіонери.
 
Ще однією особливістю додаткової роботи роботи – оплата праці здійснюється не готівкою, а бонусами (ваучерами) вартістю 10 євро. Роботодавці повинні придбати їх попередньо. Ці 10 євро уже враховують внески на соціальне забезпечення INPS та страхування від нещасних випадків INAIL.
 
Указ також згадує іноземних працівників. Він передбачає, що прибутки, отримані від додаткової роботи додаються до річного прибутку, необхідного для видачі або продовження дозволу на проживання.
 
Так було і раніше, але тепер, коли мінімальний розмір прибутку зріс до 7000 євро, теоретично продовжити дозвіл на проживання можна лише завдяки додатковій роботі. Нагадуємо, що у 2015 році соціальний мінімум складає 5830 євро.

DECRETO LEGISLATIVO 15 giugno 2015, n. 81  Disciplina organica dei contratti di lavoro e revisione della normativa in tema di mansioni, a norma dell’articolo 1, comma 7, della legge 10 dicembre 2014, n. 183. (15G00095) (GU Serie Generale n.144 del 24-6-2015 – Suppl. Ordinario n. 34)

Стаття італійською на Stranieriinitalia.it,

переклад Маріанни Сороневич

______________________________________

Вам потрібна віза для в’їзду в Італію чи дозвіл на проживання в Італії? Не знаєте звідки почати і що для цього потрібно? Скористайтеся нашим безплатним сервісом он-лайн Migreat: імміграція в Італію або поставте запитання нашим фахівцям з імміграційних справ.

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Купальські гуляння у Серіно (ФОТО)

В Україні затверджено новий порядок визнання іноземних дипломів