in

Закон про міграцію стане механізмом узаконеного вимагання грошей з українців

   Лідер Громадського руху “Український вибір” Віктор Медведчук вважає, що розроблений урядом законопроект “Про зовнішню трудову міграцію” стане лише одним з механізмів узаконеного вимагання грошей з трудових мігрантів. Про це він написав у своєму блозі, опублікованому на сайті Руху, передає УНН.

“Виконання передвиборних обіцянок прем’єра — провести індексацію зарплат і пенсій — потребують чималих коштів. 12 млрд грн — сума досить велика, особливо в умовах, коли економіка падає, підприємства масово закриваються, скорочуються робочі місця”, — написав В.Медведчук.

При цьому, на його думку, врятувати ситуацію могли б реформи — детінізація, деофшоризація і деолігархізація економіки — проте наступати на олігархів і ФПГ в уряді не наважилися, а тому за звичкою взялися за пересічних громадян. Зокрема, Кабмін вже вніс до парламенту проект Закону “Про зовнішню трудову міграцію”.

“Достатньо ознайомитися з проектом цього закону, щоб зрозуміти: цей документ виписаний у кращих традиціях уряду євроінтеграторів. Проект Закону „Про зовнішню трудову міграцію“ містить голослівні, абсолютно нічим не підкріплені норми про права та соціальні гарантії трудових мігрантів, але при цьому передбачає цілком матеріальні податки і збори, що „заробітчанам“ доведеться платити відповідно до законодавства України ”, – повідомив В.Медведчук.

За його словами, справжня мета цього законопроекту абсолютно очевидна: “уряд реформаторів” має намір утримувати податки із заробітків трудових мігрантів. “У вересні цей законопроект розгляне парламент. Але вже зараз можна з упевненістю сказати: цей документ не стане тим довгоочікуваним законом, який дозволить піклуватися про тих, хто виїхав на заробітки співгромадян. Це буде всього лише один з механізмів узаконеного вимагання грошей з трудових мігрантів”, — підсумував лідер “Українського вибору”.

 

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Найбільше нелегалів з України працює в Польщі, ФРН, Італії, РФ і Канаді

Бандитські “розборки” українців у Форте дей Мармі