in

Запис дітей у школу в режимі онлайн

alt   Відповідно до закону 95/2012, запис учнів у початкові та вторинні державні школи I і II ступеня здійснюється виключно в електронному вигляді, в той час як запит про прийом в дитячі садки слід робити, шляхом подачі традиційної паперової заяви в обрану вами установу.

Той же декрет вводить публікацію онлайн табелів успішності, які мають юридичну силу, електронного обліку присутності на уроках, а також комунікації між школою і сім’єю.

Для запису дітей на навчання у школу слід зареєструватися та заповнити електронні бланки на сайті http://www.iscrizioni.istruzione.it/ Послуга доступна 24 цілодобово, включаючи суботу і неділю. Якщо ви не користуєтеся комп’ютером, або не маєте доступу до Інтернету, при школах відкрито пункти, де, у визначений час, працівники подають заяву від імені родини.

Ті хто подаватиме заявку на сайті самостійно, отримує автоматичну відповідь з кодом, який підтверджує успішність реєстрації. Користувач повинен придумати пасворд доступу до системи, у разі його втрати можна отримати новий, клацнувши по кнопці “password dimenticata” (забув пароль). Новий пароль буде висланий на поштову скриньку користувача.

Реєстрація можу здійснити один із батьком для кількох дітей, скориставшись одним кодом реєстрації. За потреби, ви можете використати ту ж адресу електронної пошти, для повторної реєстрації.

Після реєстрації слід заповнити онлайн-заявку, яка складається з двох розділів. У першій частині вносяться особисті дані учня, код обраної школи, час у який хотів би відвідувати школу(для учнів початкової школи), напрямок навчання (для учнів вторинної школи другого ступеня). Коди шкіл знайдете на сайті http://cercalatuascuola.istruzione.it/cercalatuascuola/. У другому розділі вводиться інформація про бажання отримання додаткових послуг, що надаються школою.

Після заповнення та відправки електронної заяви ви отримаєте підтвердження відсилки. Обрана вами школа отримує запит і підтвердить, чи, у випадку відсутності вільних місць, перенаправить його в на альтернативний навчальний заклад обраний батьками. Всі новини, що стосуються розгляду вашої заяви аж до остаточного зарахування учня, надсилатимуться батькам по електронній пошті.

Запис дітей нелегальних іммігрантів здійснюється безпосередньо в адміністрації школи, шляхом подачі традиційної паперової заяви.

Марія Елена Аргуелло,

переклад Маріанни Сороневич

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Запрошуємо на концерт колядок у Римі

Запрошуємо на заходи присвячені визволенню Йосипа Сліпого