in

Можливе продовження робочих стосунків після закінчення дії контракту в Італії?

Мій робочий контракт із  італійськіою фірмою закінчується завтра, Незважаючи на те, що нового контракту ми не підписали, оботодавець просить мене вийти на роботу і наступного тижня. Це легально?

Короткотерміновий контракт на роботу використовується лише в окремих випадках, визначених законом. Роботодавець може вдатися до цього способу прийому на роботу за наявності об’єктивних причин, що стосуються продуктивності та організації роботи, або для заміни штатних працівників, наприклад на час декретної чи лікарняної відпустки.

Зазвичай такий контракт оформляється у письмовій формі з вказанням причин прийому на роботу на визначений термін, із чітко визначеними датами початку та закінчення робочих стосунків. У будь-якому випадку, термін дії такого контракту не може перевищувати 36-и місяців.

Продовження робочих стосунків після завершення контракту можливе, проте за наявності об’єктивних причин. Вам варто вимагати підписання нового контракту із зазначенням факту продовження робочих стосунків, термінів їх початку та завершення.

Продовжувати короткостроковий контракт можна лише один раз, якщо дія попереднього не перевищувала трьох років. А також, за згодою працівника, коли сумарний строк дії контрактів (початкового та його продовження) не перевищує тьох років.

У випадку продовження робочих стосунків, закон визначає максимальний термін для продовження контракту: 20 днів – якщо контракт тривав менше шести місяців, та 30 днів – в усіх інших випадках.

Якщо ж роботодавець має потребу в робітнику на довший період,  він повинен поновити контракт на новий термін, а не продовжувати  дію попереднього. Якщо роботодавець цього не зробить, а робочі стосунки продовжуються довше ніж 20 чи 30 днів (відповідно до закону), контракт автоматично отримує статус безтермінового, з часу закінчення дії попереднього.

 

Адвокат Маріанджела ЛЕОІ,

переклад Мар’яни Тріль

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Ноутбуки та мобільники “вбивають” секс

Влада обіцяє нові робочі місця, але заробітчани повертатися не поспішають