in

Система охорони здоров’я в Італії

   Національна система охорони здоров’я (SSN) – через мережу установ, гарантує надання необхідної медичної допомоги усім особам, які перебувають на території Італії

Згідно Конституції Італії, охорона здоров’я – це незаперечне право кожної людини, незалежно від її соціального статусу.

ТЕРИТОРІАЛЬНЕ УПРАВЛІННЯ ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я (ASL )
ASL адмініструє усі медичні заклади певної території, що гарантують право на охорону здоров’я. В ASL за місцем проживання ви можете зареєструватися в Національній системі охорони здоров’я, обрати домашнього лікаря або педіатра для ваших дітей.

Домашній лікар
Кожен, записаний до Національної системи охорони здоров’я (SSN), може обрати домашнього лікаря (терапевта, спеціаліста у галузі загальної медицини), який приймає у амбулаторії, або (у разі неможливості пересуватися за фізичним станом) за викликом додому. Лікар випише рецепт на потрібні ліки, направлення на аналізи чи обстеження у спеціалізованих медиків, госпіталізацію, або видасть необхідні довідки.

Прийом проводиться 5 днів на тиждень за встановленим розкладом, тож радимо заздалегідь занотувати графік його роботи. Безпосереднє спілкування із лікарем допоможе встановити особисті довірливі стосунки.
Видача деяких довідок є безкоштовною (наприклад, для уроків фізкультури у школі, про тимчасову непрацездатність, тощо).

Лікар – педіатр  
Лікар для дітей віком від 0 до 14 років: проводить огляд, контролює ріст та розвиток, виписує довідки і рецепти на ліки, направляє на аналізи та призначає огляд у спеціалізованих лікарів.
У деяких лікарнях обрати педіатра можна одразу після пологів, іще до виписки додому, або ж можете зробити це у вашому ASL.

Педіатр працює 5 днів на тиждень за визначеним графіком.
Прийдіть до нього на прийом із дитиною для особистого знайомства одразу ж після вибору. Поцікавтесь розкладом роботи та тим, як діяти, якщо дитина захворіє у неприйомні дні.

Видача деяких довідок є безкоштовною (про стан здоров’я для подачі у навчальні заклади; для звільнення від роботи батьків у зв’язку із хворобою дитини, тощо), а деяких – платною (для відвідування спортзалу чи басейну).
Прийоми в амбулаторії або виклик лікаря на дім поза робочим графіком є платними.

Медична гвардія
Коли ваш сімейний лікар не працює (вночі, у святкові та передсвяткові дні), ви можете звернутися до медичної гвардії. Лікарі цієї служби відвідають вас вдома, проведуть медичний огляд, випишуть ліки та, у разі необхідності, довідку про тимчасову непрацездатність (тривалістю не більше, ніж 3 дні) або направлять на
госпіталізацію.

Безкоштовний візит лікаря додому
Лікарі, медичні сестри, фізіотерапевти можуть надавати безкоштовні медичні послуги на дому людям похилого віку, інвалідам та тим, хто не може пересуватись без сторонньої допомоги. За додатковою інформацією звертайтесь у ваш ASL

Переклад

Маріанни Сороневич та Світлани Ковальської

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Як українські діточки “Святі народів” у Пезаро гопак співали

Останній дзвоник в українській школі в Мілані