in

Домашні працівники та декларація їх прибутків

   Домашні працівники, тобто покоївки, няні, доглядальниці та ін, які протягом року заробили менше, ніж € 8000 € (не оподатковуваний мінімум), не зобов’язані подавати податкову декларацію. В усіх інших випадках її подача є обов’язковою.

Якщо розмір прибутку домашнього працівника протягом року перевищив € 8000 євро (увага, цей ліміт може змінюватися з року в рік), згідно із італійського законодавства його потрібно задекларувати державі.

У пропорції до отриманого прибутку, працівник зобов’язаний сплатити податки відповідно до процентних ставок, передбачених законом: чим вищий дохід, тим вища сума сплачується у державну казну.

Чи звільняє сплата контрибутів від сплати податків читайте ТУТ

Із податкової суми можливо вирахувати витрати витрати на утримання сім’ї, медичні витрати, іпотеку, страхування і т.д.

Працівники, які заробляють більше, ніж неоподаткований мінімум повинні щороку перевірити, чи повинні вони подавати декларацію та чи мають право на неоподатковані відрахування.

Декларацію слід подавати на “Бланку 730” – у період з березня по травень, або на “Єдиному бланку” у травні – червні.

Це стосується як громадян Італії, так й іноземних громадян. Для консультацій та подачі документів звертайтеся до бухгалтерів або у центри податкової асистенції (CAF).

Необхідна документація:

1. Декларація CUD (сертифікат, виданий роботодавцем із зазначенням прибутку, отриманого у попередньому році);

2. Податковий кодекс працівника, чоловіка/жінки та родичів на утриманні.

3. Для громадян країн, що не входять у ЄС – довідка про стан сім’ї (видана мерією), якщо їх діти проживають в Італії, або аналогічна документація, отримана у країні походження, перекладена та завірена на автентичність у італійському консульстві в країні походження.

4. Документація для відрахування за витрати: квитанції оплати медичного обслуговування і купівлі ліків, відсотки за кредити, страхування авто та життя, оплата навчання, похоронні витрати, витрати на спорт для дітей, абонемент на громадський транспорт, оплата дитсадка та інше.

Консультант або оператор CAF, проаналізує документи і визначить чи повинні ви подавати декларацію і сплатити податок на прибуток, пропорційно доходів, отриманих протягом року.

Про санкції за неподачу декларації про прибутки читайте ТУТ

Нагадуємо: між Україною та Італією підписано угоду про уникнення подвійного оподаткування, отже у випадку декларації про прибутки в Італії ви не зобов’язані сплачувати в Україні податки за прибутки, отримані в Італії.

Джерело: art. 49, comma 1 del D.P.R. n. 917/86 Testo Unico delle Imposte sui Redditi; art. 1, comma 1 del D.Lgs. n. 471/97); Legge n. 98/2013

Стаття італійською тут

____________________________________

Вам потрібна віза для в’їзду в Італію чи дозвіл на проживання в Італії? Не знаєте звідки почати і що для цього потрібно? Скористайтеся нашим безплатним сервісом он-лайн Migreat: імміграція в Італію або поставте запитання нашим фахівцям з імміграційних справ.

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 1 Середній: 5]

Не пропустіть концерт Катерини Бужинської в Мілані

Кваліфіковані працівники можуть приїхати в Італію без декрету флуссі