in

Декрет флуссі. Інструкції по відсилці заяви на приїзд сезонних працівників

  З 8 травня до 24.00 години 31 грудня 2015 року, роботодавці можуть подавати заяви про найом громадян країн, що не входять в ЄС для сезонних робіт. Для тих, хто вирішив зробити це самостійно, подаємо опис процедури крок за кроком.

У 2015 році італійським урядом було виділено 13 тисяч квот для приїзду працівників.

Відслати заяву слід через через веб-сайт Міністерства внутрішніх справю. Зробити це самостійно досить просто, але можна звернутися за допомогою профільних асоціацій.

На відміну від декретів флуссі для постійної роботи, кількість місць для сезонників завжди була меншою від числа бажаючих працювати. Місць, виділених урядом, повинно бути достатньо для покриття попиту ринку праці. У зворотньому випадку, уряд може збільшити їх кількість.

1) Увійдіть в https://nullaostalavoro.dlci.interno.it. Якщо ви вже зареєстровані, перейдіть до кроку 4, у зворотньому разі зареєструйтеся:

2) Заповніть ваші особисті дані в реєстраційній формі та введіть 5 символів контролю та натисніть на кнопку “Відправити”:

3) Система відправить Вам лист з інструкціями для завершення реєстрації:

4) Увійдіть в nullaostalavoro.dlci.interno.it, введіть адресу електронної пошти та пароль і натисніть кнопку “відправити”:

5) Після того, як увійшли в систему, натисніть у верхній лівій частині вікна на “витребування бланків”:

6) Знайдіть кнопку “Сезонні Потоки указ 2015 року” та натисніть на “Запит дозволу на сезонну роботу – Бланк C”:

7) Ви побачите на екрані першу сторінку електронного бланка. Натисніть на кнопку “Далі”, щоб почати його заповнння:

8) Слід ввести дані компанії, яка приймає на роботу сезонного працівника …:

9) дані роботодавця / юридичного представника …:

10) … і дані працівника:

11) Вкажіть тип тип дозволу, на який подаєте запит: багаторічний (для працівників, які вже працювали в Італії, принаймні два роки поспіль) або однорічний (всі інші), а також чи наймали ви в минулому іноземних працівників:


 

 
 
12) Вкажіть робочий контракт, який ви пропонуєте працівнику, період роботи, тип колективного договору, що регулюватиме робочі стосунки, рівень та обов’язки працівника:
 

 
13) Вкажіть, місце праці робітника …:

14) … і місце його проживання. Слід вказати чи орендна плата виплачуватиметься роботодавцем, а буде відніматися із заробітної плати робітника:

15) Потрібно підтвердити готовність покрити витрати у випадку можливої репатріації працівника і повідомити у разі змін робочих стосунків:

16) Вкажіть, скільки співробітників і який оборот компанії роботодавця (це потрібно для оцінки змоги взяти на роботу нового працівника):


 
17) Введіть номер електронної гербової марки, вартістю16 євро, підтвердіть правдивість поданих даних і натисніть “Зберегти”:

18) На екрані з’явиться повідомлення про підтвердження:

19) Ваша заява збережена в системі.

Щоб змінити (або відправити її), увійдіть у систему (див. пункт 4) та натисніть на кнопку “Заява”:
 

 

20) Ви побачите список поданих вами заяв …


 

21) … для редагування заяви, натисніть на значок олівеця на аркуші:


 

КІНЕЦЬ

Хай вам щастить!
 
Стаття італійською на Stranieriinitalia.it

Переклад Маріанни Сороневич

___________________________________________

Вам потрібна студентська віза для навчання в Італії? Не знаєте, які документи для цього потрібні? Скористайтеся безплатним сервісом Migreat: студентська віза та отримайте ваш пересоналізований список документів та дій, необхідних для її відкриття.

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

В Римі пройшов марш дітей за Мир в Україні (ФОТО)

В Італії хлопчик дивом вижив після 42 хвилин під водою