in

Заяви про набуття італійського громадянства подаються лише онлайн

   З 18 червня 2015 року зупинено прийом паперових заяв про набуття громадянства. Оригінали документів слід подавати під час прийому у префектурі.

Відтепер шлях до набуття  італійського громадянства починається перед комп’ютером. Із 18 червня 2015 року, заяви на громадянство надсилаються онлайн через Міністерство внутрішніх справ.

Протягом експериментального місяця, коли  співіснували обидва способи подачі паперів,  міністерство остаточно закрило традиційну можливість фізичної подачі документів у префектурі.

Стара процедура приводила до того, що першого призначення прийому документів доводилося чекати місяцями.

Нова процедура  розповсюджується і на тих, хто подає на громадянство на основі тривалого  проживання, і на основі укладення шлюбу.

Зацікавлені повинні зайти на веб-сайт Міністерства внутрішніх справ https://cittadinanza.dlci.interno.it, зареєструватися, заповнити бланки  і прикріпити відскановані:
•    посвідчення особи з фотографією,
•    свідоцтво про народження,
•    довідку про несудимість,
•    квитанцію оплати 200 євро,
•    електронну гербову марку за 16 євро.

Після подачі запиту надано можливість слідкувати по інтернету  за розглядом особової справи, зокрема дату прийому в префектурі, коли потрібно представити оригінали документів, поданих раніше в електронному вигляді, та решти документації, зокрема довідки про прибутки.

Стаття італійською на  Stranieriinitalia.it

Керівництво до процедури подачі заяви про набуття італійського громадянства онлайн Тут.

Ecco una guida alla cittadinanza italiana online, con  tutti i passaggi della nuova procedura.

Переклад Маріанни Сороневич

_____________________________________

Вам потрібна віза для в’їзду в Італію чи дозвіл на проживання в Італії? Не знаєте звідки почати і що для цього потрібно? Скористайтеся нашим безплатним сервісом он-лайн Migreat: імміграція в Італію або поставте запитання нашимфахівцям з імміграційних справ.

 

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Лега Норд здирає по 400Є за довідки для іммігрантів

В Агрополі (Салерно) знайдено мертву українку