in

Запит на статус біженця в Італії

  В Італії діє ряд законів, що забезпечують високий рівень політичного та гуманітарного захисту.

Заява про надання міжнародного захисту, може бути подана у відділок прикордонної поліції, під час в’їзду в Італію, або безпосередньо у Відділ імміграції квестури.

Після знання фотодикталоскопічних даних, квестура відправить заявку до Територіальної комісії, яка є єдиним компетентним органом що виносить рішення про визнання статусу.

Іноземцю видадуть тимчасовий дозвіл на проживання для осіб, які очікують притулку, яке діятиvt до винесення остаточного рішення по справі.

На розгляд Комісії слід подати наступні документи:

  • бланк заяви із вказаними причинами, через які іноземець просить притулку. Цей документ можна подавати іноземною мовою, зрозумілою прохачу.
  • копію паспорта, за наявності;
  • будь-яку іншу документацію, що доводить обгрунтованість прохання про надання міжнародного захисту
  • дозвіл на проживання

Після отримання статусу біженця, іноземець може подавати запит у відділ імміграції про видачу дозволу на проживання із мотивів міжнародного притулку.

Стаття італійською ТУТ

Детальніше про міжнародний захист в Італії читайте ТУТ

________________________________

Вам потрібна віза для в’їзду в Італію чи дозвіл на проживання в Італії? Не знаєте звідки почати і що для цього потрібно? Скористайтеся нашим безплатним сервісом он-лайн Migreat: імміграція в Італію або поставте запитання нашим фахівцям з імміграційних справ.

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Українська асоціація в Мілані стала жертвою політичної упередженості

У прикарпатської заробітчанки друзі викрали з дому сейф з грошима