in

Щодо перетину тимчасового кордону з Кримом

   Представництва Президента України в Криму інформує щодо в’їзду громадян України в Крим

Громадяни України вільно перетинають адміністративний кордон тимчасово окупованої території Автономної Республіки Крим виключно в контрольних пунктах в’їзду – виїзду, визначених у Постанові Кабінету Міністрів України від 4 червня 2015 року № 367, за умови пред’явлення документа, що посвідчує особу та підтверджує громадянство України.

Документи, що посвідчують особу та підтверджують громадянство України, визначені в статті 5 Закону України «Про громадянство України» або в статті 2 Закону України «Про порядок виїзду з України і в’їзду в Україну громадян України»:
 – паспорт громадянина України;
 – паспорт громадянина України для виїзду за кордон;
 – тимчасове посвідчення громадянина України;
 – дипломатичний паспорт;
 – службовий паспорт;
 – посвідчення особи моряка;
 – посвідчення члена екіпажу;
 – посвідчення особи на повернення в Україну;
 – проїзний документ дитини.

З метою недопущення вчинення неправомірних дій відносно дітей держава посилила контроль перетину адміністративного кордону з Кримом неповнолітніми.

Громадяни України, які не досягли 16-річного віку, перетинають адміністративний кордон тимчасово окупованої території Автономної Республіки Крим в порядку, передбаченому Постановою Кабінету Міністрів України від 27 січня 1995 року № 57, про що зазначено в Постанові Кабінету Міністрів України від 4 червня 2015 року № 367.

Контрольні пункти в’їзду – виїзду на межі з Кримом мають особливий статус, як такі, що не призначені для перетинання державного кордону України.

Громадяни України, обидва батьки, які супроводжують дитину, перетинають тимчасовий кордон з Кримом, зокрема, за паспортом громадянина України, а їхня дитина, яка не досягла 16-річного віку, повинна мати проїзний документ дитини або закордонний паспорт дитини. Свідоцтво про народження дитини відтепер не є підставою для перетину адміністративного кордону з тимчасово окупованою територією Автономної Республіки Крим громадянином України, який не досяг 16-річного віку.

Також громадяни України, які не досягли 16-річного віку, можуть перетинати тимчасовий кордон з Кримом у супроводі обох батьків, якщо дитина вписана у закордонний паспорт одного з батьків. У разі відсутності одного з батьків перетин адміністративної межі дитиною здійснюється за нотаріально посвідченою згодою другого з батьків.

Перетин тимчасового кордону з Кримом громадянами України, які не досягли 16-річного віку, в супроводі осіб, які уповноважені обома батьками, здійснюється за нотаріально посвідченою згодою обох батьків і за наявності проїзного документа дитини або закордонного паспорта дитини.

ПИТАННЯ ПРАЦЕВЛАШТУВАННЯ
На материковій частині України зареєстровано 20720 громадян України, які вимушено переселилися з тимчасово окупованої території Автономної Республіки Крим. Актуальним для внутрішньо переміщених осіб залишається питання працевлаштування.

Державна служба зайнятості, відповідно до Закону України «Про зайнятість населення», здійснює заходи щодо сприяння в пошуку роботи всім громадянам, які звертаються за допомогою у працевлаштуванні, незалежно від їхнього місця проживання чи перебування.

Загалом до центрів зайнятості регіонів України з числа кримчан звернулись 1316 осіб, з них статус зареєстрованого безробітного отримали 1074 особи. Мали право на отримання допомоги з безробіття 904 особи.

Частіше мешканці Автономної Республіки Крим звертались до центрів зайнятості Львівської (193 особи), Київської (75 осіб), Дніпропетровської (72 особи), Херсонської (72 особи) областей та міста Київ (189 осіб).
Усі громадяни мають можливість ознайомитися з наявними вакансіями конкретної області та України загалом, оскільки в центрах зайнятості єдина база вакансій по країні. Всі вакансії – у вільному доступі.
Для підтримки мешканців Криму, які тимчасово оселилися на материковій частині України, держава ухвалила Закон України «Про внесення змін до деяких законів України щодо посилення соціального захисту внутрішньо переміщених осіб», який передбачає низку заходів у сприянні працевлаштуванню кримчан.

Детальну інформацію та додаткові роз’яснення з питань працевлаштування можна отримати, зателефонувавши на номер 0-800-50-50-60, з мобільного – на номер 730 (безкоштовний мобільний сервіс «Пошук роботи») або на «гарячі» лінії обласних центрів зайнятості України.

* * *
Представництво Президента України в Автономній Республіці Крим тимчасово розміщено у місті Херсон відповідно до Розпорядження Президента України № 865/2014-рп від 16 травня 2014 року. Адреса представництва: місто Херсон, проспект Ушакова, 42, поверх 3.
Графік роботи представництва:
понеділок – четвер з 9-00 до 18-00;
п’ятниця з 9-00 до 16-45;
субота, неділя – вихідні дні.
Пряма телефонна лінія: +38 (0552) 49-59-39

Адреса для листування: 73022, місто Херсон, проспект Ушакова, 42, Представництво Президента України в Автономній Республіці Крим. Електронна адреса для листування: predstavnytstvo.ark@gmail.com
З метою реалізації права на звернення громадян України, які проживають на тимчасово окупованій території Автономної Республіки Крим та міста Севастополь, представництвом запроваджено лінію зв’язку в мережі Skype, яка доступна за адресою: ppu_ark, протягом робочого тижня з 14.00 до 17.00.

————————————-

Вам потрібна віза для в’їзду в Італію чи дозвіл на проживання в Італії? Не знаєте звідки почати і що для цього потрібно? Скористайтеся нашим безплатним сервісом он-лайн Migreat: еміграція в Італію або поставте запитання нашим фахівцям з еміграційних справ.

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Фестиваль миру у Горгонзолі (ФОТО)

Оформлення виїзду громадянина України на постійне проживання