in

Італія після виборів зайшла в політичний глухий кут

   Після завершення парламентських виборів Італія опинилася у політичному глухому куті, який вже справив негативний вплив на фондові ринки.

За результатами підрахунку голосів лівоцентристський блок Пьєра Луїджі Берсані здобув невелику перевагу в нижній палаті парламенту, тоді як в сенаті ні в кого більшості немає. Блок Берсані, за попередніми даними, здобув тільки на піввідсотка більше, ніж блок екс-прем’єра Сильвіо Берлусконі. Для керування країною в Італії необхідно мати більшість в обох палатах.

Неочікуваним став здобуток протестного руху, очолюваного комедіантом Белле Грілло, який здобув близько 25% голосів. Блок на чолі з прем’єр-міністром Маріо Монті прийшов четвертим з результатом у 10%.

Втім, підраховані лише голоси виборців у самій Італії, дані з закордонних дільниць ще обробляють.

Результати перших екзит-полів у понеділок пророкували пану Берсані перемогу на виборах, і ринки, зокрема біржа в Мілані, відреагували зростанням. Але коли результати стали зрозуміліші, на ринках почалося падіння акцій.

Явний розрив між правими та лівими у третій найбільшій економіці єврозони, яка, крім того, переживає глибоку кризу, очевидно, стане приводом для занепокоєння серед лідерів ЄС. Найбільше побоювання полягає в тому, що через політичний глухий кут в країні буде втрачений час для негайних економічних реформ.

Аналітики не виключають, що найближчим часом в Італії пройдуть нові парламентські вибори.

Сильвіо Берлусконі пішов з посади глави італійського уряду в листопаді 2011 через звинувачення у невдалій економічній політиці, з того часу країною керував уряд технократів на чолі з Маріо Монті.

http://www.bbc.co.uk/

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

В Італії вийшла книга сучасної української поезії

Новий Посол України в Італійській Республіці приступив до виконання обов’язків