in

Італія стала ще одним союзником Росії в ЄС – ЗМІ

   Італію звинувачують у блокуванні жорстких санкцій проти Росії.

Останні шість місяців основним противникам жорстоких санкцій проти Росії була Німеччина в особі канцлера Ангели Меркель, пише видання Financial Times.

Однак тепер основні перешкоди для нових санкцій чинить Італія.

“Від самого першого дня, було ясно, що Італія збирається зайняти крайню позицію”, – сказав один західноєвропейських дипломатів

Як і їхні німецькі колеги, які публічно виступали проти широких економічних санкцій проти Кремля, італійські компанії також мають глибокі й давні зв’язки з Росією.

Дипломати з урядів, які виступають за більше жорстку політику щодо Кремля звинуватили Рим у стримування введення санкцій, аби заспокоїти італійських промисловців.

Італійські чиновники категорично заперечують такі звинувачення.

Однак за словами одно із італійських високо посадовців, прем’єр-міністр Італії Маттео Рензі провів перемовини із Ангелою Меркель та запевнив її, що італійська позиція буде іти в ногу із французькою та німецькою.

Водночас Кремль використовує своїх лобістів задля впливу на Італію. Зокрема, минулого тижня російський банкір Володимир Димітрієв, наближений до Володимира Путіна, попередив в інтерв’ю газеті Il Sole 24 Ore, яка належить італійському бізнеслобі Confindustria, що санкції проти Росії можуть коштувати Італії щонайменше 10 млрд євро.

Італія є другим після Німеччини бізнес-партнером Росії в ЄС.

UniCredit, найбільший банк Італії за розміром активів, є другим за величиною іноземним банком в Росії за доходами. “Роснефть” минулого тижня стала найбільшим акціонером італійського виробника шин “Pirelli”.

Президентом “Роснефти” є близький до Путіна Ігор Сечин, котрого США внесли до свого санаційного списку.

Тісні енергетичні зв’язки між Італією та РФ викликають серйозне занепокоєння у дипломатів Центральної та Східної Європи.

Саме італійська компанія “Ені” (Eni) є найбільшим інвестором будівництва газопроводу Південний Потік, що по суті є проектом Росії.

Як відомо, Латвія, Литва, Естонія та Польща виступили проти того, щоб пост голови дипломатії Євросоюзу перейшов до очільниці італійського МЗС Федеріки Могеріні, через її підтримку дій Москви.

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Російський активіст: з українцями у нас спільний ворог

Україна та Італія планують провести засідання економічної комісії