in

Росія і Італія припинили роботу зі створення підводного човна

   Робота зі створення підводного човна малої водотоннажності S-1000, яку проводили спільно Росія та Італія, припинено на невизначений час. Про це повідомив генеральний директор ВАТ “ЦКБ” Рубін “Ігор Вільніт, передає російський портал “Вести.Ру”. “На наш жаль, через відому політичну ситуації реалізація цього проекту поки припинена “, – сказав Вільньов.

Гендиректор “Рубіна” так само нагадав, що російські та італійські фахівці розробили здешевлений проект корабля S-1000, оснащений зарубіжним обладнанням, але без російського ракетного комплексу Club (експортний аналог “Калібра”) і супутньою йому радіоелектронікою. “У першому півріччі мало відбутися чергове засідання російсько-італійської робочої групи, але на прохання Італії воно перенесено на невизначений термін”, – сказав гендиректор ЦКБ “Рубін”.

З його слів, на осінь цього року заплановано чергове щорічне засідання російсько-італійської комісії з ВТС, яке має пройти на Апеннінах. “Якщо воно відбудеться, це означає, що ситуація повертається в нормальне русло, і ми будемо раді продовжити співпрацю з італійськими партнерами”, – наголосив Вільніт.

Спільний проект з розробки малої неатомного підводного човна був запущений італійською фірмою “Фінкантьері” і ЦКБ МТ “Рубін” в 2004 році. S-1000 розрахована на експлуатацію в тропічних умовах, серед островів, головним чином на мілководді. В основі концепції – висока бойова ефективність, простота в експлуатації і невисока вартість. Екіпаж човна – 16 осіб, плюс 6 бійців спецпідрозділів. Довжина – 56,2 метра, зовнішній діаметр міцного корпусу – 5,5 метра, водотоннажність в підводному положенні – близько 1100 тонн, максимальна глибина занурення – понад 250 метрів, максимальна швидкість ходу – понад 14 вузлів.

http://ukranews.com/

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Українці вже захотіли в НАТО. Але НАТО ще не хоче Україну

У “справі Рубі” відсутні докази