in

Італія готова допомогти Україні фінансами та поставити бронемашини

  Про готовність Італії поставити в Україну 90 бронемашин Iveco LMV заявив під час саміту НАТО в Уельсі прем’єр-міністр країни Маттео Ренці.

На саміті НАТО Італія заявила про готовність у 2015 році надати фінансову допомогу трастовому фонду НАТО для підтримки оборонного потенціалу України. Крім того, прем’єр-міністр Італії Маттео Ренці заявив в Уельсі, що його уряд дозволив провести переговори про придбання українською армією 90 бронемашин Iveco LMV.

За словами Ренці, відповідь на агресію Москви має бути “твердою та швидкою”, що передбачає посилення тиску за допомогою нових санкцій у сферах фінансів, оборони, технологій та устаткування подвійного призначення (мирного та військового). Від Путіна чекають “справ, а не слів”, наголосив Ренці. Водночас глава італійського уряду застеріг від того, щоб НАТО став сприйматися як “ще один фактор протистояння”, наводить слова Ренці видання Il Sole 24 ore у суботу, 6 вересня.

Iveco LMV є армійським багатоцільовим броньованим автомобілем, обладнаним системою протимінного захисту. Крім того, машина забезпечує захист від вогню стрілкової зброї та крупнокаліберних кулеметів, а також від дії вибухових пристроїв та інженерних мін.

Як зазначає український військовий експерт Дмитро Тимчук, “це важливе досягнення для Києва: вперше з початку конфлікту на Донбасі західна країна погоджується продати нам не продукцію подвійного призначення, чи “суто оборонну”, а повноцінний зразок військової техніки”. Утім, “90 ББМ, навіть таких хороших, як Iveco, не врятують ситуацію з переоснащенням української армії”, зазначив експерт на своїй сторінці у Facebook.

Як відомо, з 2012 року італійські бронемашини Iveco постачались в Росію. За даними, оприлюдненими на сайті міністерства оборони РФ, тільки у 2012 в Росію було доставлено 57 машин із 358, передбачених контрактом з Італією. На даний час, у зв’язку з подіями в Україні, контракт заморожений, повідомляють російські ЗМІ.

http://www.dw.de

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

I fuochi di Piazza Maydan: di Salvatore Fittipaldi

Le notizie sulla guerra in Ucraina del 7 settembre