in

Італія відмовиться від “Південного потоку” у разі подорожчання проекту

   Подорожчання будівництва проекту “Південний потік” може призвести до того, що Італія змушене буде відмовитися від участі у ньому. Про це УНН повідомляє з посиланням на видання “Прайм”.

Як повідомив керівник італійської енергетичної компанії ENI Клаудіо Дескальці, Італія відмовиться навіть якщо подорочння буде мінімальним.

За його словами, країна може бути учасником лише за умови, що проект не перевищуватиме затверджену суму інвестицій, а саме 600 млн євро.

Крім того, французька EDF та німецька нафтогазова компанія Wintershall AG також мають складнощі з фінансуванням.

“ENI ніколи не змогла б вкласти 2,4 млрд євро, оскільки це занадто ризиковано для її фінансового балансу”, – сказав Дескальці, зазначивши, що компанія змушена вносити зміни в стратегію.

Як відомо, нещодавно Італія піднімала питання про відмову від будівництва “Південного потоку”.

Довідка УНН: “Південний потік” – раніше планований російсько-італійський проект системи газопроводів, що мав пройти дном Чорного моря з Новоросійська в болгарський порт Варну (або до Румунії) і далі через Балканський півострів в Італію й Австрію.

Перші поставки газу по трубопроводу мали відбутися в кінці 2015 року. Крім Росії в проекті беруть участь Болгарія, Австрія, Угорщина, Греція, Сербія, Словенія і Хорватія.

http://www.unn.com.ua/

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

У Києві виступить італійський скрипаль-віртуоз Стефано Монтанарі

Італійський тріумф харківської школи кікбоксингу