in

Італійський суд засудив капітана Costa Concordia до 16 років тюремного ув’язнення

   Через три роки після катастрофи, яку зазнав круїзний теплохід Costa Concordia, що італійський суд засудив капітана судна Франческо Скеттіно до 16 років позбавлення волі

Він був визнаний винним у ненавмисному вбивстві людей (в результаті катастрофи загинули 32 людини), недбалому управлінні судном та невжитті необхідних заходів з порятунку пасажирів судна – передає РБК повідомлення Reuters.

Тим не менш, Скеттіно не визнав провину і будь-які порушення зі свого боку. За його словами, всі його дії під час катастрофи були направлені на порятунок життів і запобігання ще гірших наслідків.

Сторона звинувачення просила суд засудити Скеттіно до 26 років і трьох місяців позбавлення волі.

“Бог зглянеться над Скеттіно, тому що ми цього зробити не можемо”, – заявила минулого місяця прокурор Стефано Піца на закритих судових дебатах в тосканському місті Гроссето.

Вона підкреслила, що Скеттіно обманював суд, пресу і берегову охорону. На думку прокурора, Скеттіно заслуговував 14 років за ненавмисне вбивство, дев’ять років – за аварію корабля, три роки – за невиконання обов’язків з порятунку пасажирів і три місяці – за несвоєчасне повідомлення берегової охорони про катастрофу.

Зазначимо, що теплохід Costa Concordia перекинувся і сів на мілину поблизу крихітного острова Джильо 13 січня 2012 року. За кілька годин до катастрофи він покинув порт у Римі з 4 тис. 200 пасажирами. Вина капітана полягає в тому, що він дуже близько підійшов до скель, щоб натовп на судні змогла краще побачити салют.

В італійській пресі 54-річний Скеттіно отримав прізвисько “Капітан Боягуз” після того, як з’явився аудіозапис переговорів з береговою охороною, яка наказувала капітанові повернутися на борт і взяти на себе керівництво евакуацією. Емоційне висловлювання представника берегової охорони на адресу капітана було розтиражовано в соціальних мережах і потім стало друкуватися на футболках.

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

12 річний українець виступив із італійський тенором Алессандро Сафіна (Відео)

Завагітніти від мерця