in

Італія хоче зняти санкції з Росії?

  Італійські політики почергово висловлюють різні точки зору щодо санкцій для Росії. В пресі з’являються заяви як тих, хто хоче їх зняння, так і міцних у своїй позиції захищати принципи міжнародного права.

Італія не збирається надалі підтримувати санкції щодо Росії. Про це заявив глава дирекції з міжнародної торговельної політики при міністерстві економіки цієї країни Федеріко Айхберг на конференції “Росія майбутнього, майбутнє Росії”, у Мілані.

Айхберг вважає Росію надійним економічним партнером і не бажає через європейські санкції скорочувати обсяги двосторонньої торгівлі – подає AGI – Agenzia Giornalistica Italia

Італійські компанії не задоволені тим, що втрачену частку ринку зайняли компанії країн з економікою, що розвивається: Китай, Індія і Туреччина. За один рік з 2013 по 2014 італійський експорт у Росію зменшився на 1 мільярд 200 мільйонів євро. У 2015-му передбачають, що експорт скоротиться ще на 3 мільярди.

В той же час Сенатор Італійської Республіки Луіс Альберто Орлеана вважає що знімати санкції із Розіє ще зарано: “Ми спостерігаємо деякий прогрес в україно-російських стосунках. Проте дотримання мінських угод залишає бажати кращого. – заявив він кілька днів тому –  Перш ніж говорити про зняття санкцій, необхідно почекати коли дії Росії не будуть повністю відповідати домовленостям, укладеним у Мінську “.

Не секрет, що в італійських політиків є різні точки зору щодо санкцій. Вони продиктовані, з одного боку, економічною кризою та рецесією країни, а з іншого – обов’язку слідувати політиці ЄС та повазі до демократичних цінностей і міжнародного права. Далі буде…

Нагадаємо, у березні на саміті ЄС було прийнято рішення продовжити санкції щодо Росії до кінця 2015-го. І відтепер економічні обмеження залежатимуть від дотримання Кремлем Мінських угод. Однак на повне зняття санкцій Росія може розраховувати лише у випадку скасування анексії Криму.

підг. Маріанна Сороневич
 

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Українці в Помпеї відсвяткували 15 річницю душпастирської опіки

Як захиститися від агресивного маркетингу телефонних компаній