in

Італія заарештувала активи друга Путіна і сина Азарова

   Фінансова поліція Італії наклала арешт на рахунки і нерухомість одного з найближчих соратників російського президента – Аркадія Ротенберга. Також арешту піддалася власність Олексія Азарова, сина екс-прем’єра України, яка була придбана ним через підставну компанію.

Незважаючи на часту проросійську налаштованість, “Італія стала єдиною в Європі країною, яка наклала арешт і заморозила активи та нерухомість друга Путіна Ротенберга”, – заявив посол України в Італії.

Земельні ділянки та нерухомість Олексія Азарова було заарештовано ще восени 2014 року, хоча цей факт не отримав широкого розголосу.

“Зараз адвокати Ротенберга подали на фінансову гвардію і міністерство фінансів Італії до суду, триває досудовий розгляд. Україна в цьому судовому процесі залучена як третя сторона”, – поділився новиною дипломат, зазначивши, що про спроби сім’ї Азарових оскаржити в італійських судах арешт власності українському посольству невідомо.

Нагадаємо, власність Олексія Азарова знаходиться під санкціями Євросоюзу з березня 2014 року. Останнього звинувачують у розкраданні державних коштів та їх виведенні за кордон.

Також навесні минулого року потрапив під санкції і Аркадій Ротенберг – за анексію Криму Росією. В ЄС вважають, що Ротенберг є одним з “гаманців” російського лідера Володимира Путіна.

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Італія підтримує санкції проти Росії попри збитки – міністр

Плавці з України виступлять проти італійців