in

Італійський прем’єр розвіяв міф про рекордні втрати Італії від санкцій проти РФ

   Ренці розповів, скільки насправді Італія втратила від обмежувальних заходів проти Росії через Україну. Маттео  Ренці розповів італійським бізнесменам, що на санкції проти РФ вони втратили не так вже і багато.

Італійським підприємцям не варто переоцінювати збиток від санкцій ЄС проти Росії, заявив прем’єр-міністр Італії Маттео Ренці, виступаючи в штаб-квартирі італійської фондової біржі в Мілані.

Він підкреслив, що товарообіг з Росією становить близько 25 мільярдів євро: з них 16 відносяться до енергетичних аспектів, зокрема, імпорту енергоресурсів з Росії, в той час як 9 млрд належать до безпосередньо до продажу італійських товарів у Російську Федерацію, повідомляє “Європейська правда” з посиланням на Il Velino.it. Ренці підкреслив, що санкції вплинули лише на незначну частину товарообігу і зачепили окремі сектори, наприклад – виробництво взуття. “Мова йде про приблизно 160 млн євро з 9 млрд”, – зазначив італійський прем’єр.

  Він додав, що Росія повинна поважати територіальну цілісність України, через що і були введені санкції країнами Євросоюзу. У той же час, Ренці виступив проти конфронтації з “найбільшим сусідом Європи”.

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Mіжнародний конкурс в Неаполі нагородив українську поетесу з Нововолинська

В українській школі “Престиж” у Римі відбулись випускний бал та Свято останнього дзвоника 2015