in

У Падові відкрилося почесне консульство України в Італії

16 березня в Італії з’явилася нова адреса, за якою українці, що проживають у Трівенето, матимуть змогу звертатися за безкоштовною консультативною допомогою. Мандат із п’ятирічним терміном почесного консула «Тьох Венецій» вручено італійському бізнесмену Маркові Тозону.


ФОТОГАЛЕРЕЯ

16 березня в Італії з’явилася нова адреса, за якою українці, матимуть змогу звертатися за безкоштовною консультативною допомогою. Мандат із п’ятирічним терміном почесного консула «Тьох Венецій» вручено італійському бізнесмену Маркові Тозону.

За словами Надзвичайного і Повноважного Посла України Георгія Чернявського, світова економічна криза жодним чином не впливає на українсько-італійські відносини. Навпаки, Україна відкриває ще одне представництво в Італії. Почесні консули України працюють у Генуї, Барі, Реджо ді Калабрія. Відкриття чергового представництва поблизу Падуї свідчить про системну роботу зовнішньополітичного відомства України, спрямовану на забезпечення пріоритетного напрямку роботи – захисту прав українських громадян.

У рамках заходів, приурочених відкриттю почесного консульства, делегація у складі Посла України, радника Василя Швеця, Генерального консула України в Мілані Андрія Картиша мала ряд офіційно-ділових зустрічей у префектурі, мерії та торгівельній палаті Падови.
У церемонії відкриття почесного представництва України були присутні офіційні особи, духовенство, керівники регіону, науковці, керівники силових структур, працівники у сфері туризму, підприємці. Не пройшла подія повз увагу місцевих засобів масової інформації.

У розмові з нашим кореспондентом, новопризначений почесний консул пан Марко Тозон повідомив, що крім його основної роботи у сфері архітектури, та будівництва, він займається посередництвом між італійським та українським бізнесом. Вперше в Україні він побував 20 років тому. Усі метаморфози пострадянської новоутвореної України знає не з чужих слів, а з власного досвіду. За цей час налагодив ділові контакти. Успішно співпрацює з виробниками різних регіонів України. Власне, підтримка підприємців з Маріуполя, Донецька, Запоріжжя, Прем’єр-міністра та Президента України, і стали вирішальними у його призначенні.

Як уточнив радник Надзвичайного і Повноважного Посла України в Італійській Республіці Василя Шевця, наразі в повноваження новоствореної структури входить безкоштовна консультативна допомога (продовження дозволу на проживання, возз’єднання сім’ї, сплата податків, проведення бізнес та культурних обмін, тощо).

Відкриття віз, оформлення офіційних документів залишаються прерогативою офіційних дипломатичних представництв у Римі Мілані та Неаполі.
Перерізання жовто-синьої стрічки під звуки Гімну України дала початок святкуванням. Музичний вечір відкрив український гурт з Венеції Местре «Червона калина» (у складі керівника Миколи Брика, Анни Петрук (скрипка) та соліста Романа Козарновського). Вечір продовжили відомий піаніст Нікола Сімоніні і тенор Карлос Натале. Поміж частунками гості милувалися демонстрацією мод майстра Мауро Белкаро. Віночки відомих італійських естрадних пісень сплітали гітаристи з гурту Ріккардо Фольї. У їх виконанні прозвучала «Червона рута» Володимира Івасюка.
Гості заходу відвідали виставку  виробів народних майстрів, українських книг і шкільних підручників. Прикрасою події став виступ дітей української недільної школи “Перша Ластівка” з Венеції Местре, під керівництвом Романа Казарновського, вчителя вокального мистецтва школи.
Безумовно, для українців ще одні відчинені для них двері в Італії стануть вірним прихистком і доброю порадою.

Олена Канарчик

Почесне консульство працює за адресою: via Venezia, 115 – 35010 Capriccio di Vigonza (Pd) – Italia. Tel.: +39 049-9801681, fax: +39 049-9800349, e-mail: consolatoucrainapadova@gmail.com.

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 3 Середній: 4.7]

Італійки продовжують війну з красунями: хочуть звільнити виховательку дитсадка через модельну зовнішність

У Падові відкрилося почесне консульство України в Італії (ФОТО)