in

На Венеціанському фестивалі продемонстровано фільм Лідією Оболенською – Ліберман у головній ролі

   На цьогорічному Венеціанському фестивалі продемонстровано короткомертажний фільм «Cargo» зі українкою Лідією Оболенською- Ліберман у головній ролі

26-річна вінничанка Лідія Оболенська закінчила Римську Hаціональну кіношколу, та торує шлях у італійському кінематографі.

Її кар’єра почалася у 15 років в Україні, коли режисер Oлена Дем’яненко запросила Лідію на зйомки російського фільму “Зaвтра буде завтра”, що знімався в Україні. Далі були ролі у фільмах “Утьосов. Пісня завдовжки в життя”, “Дев’ять життів Нестора Махна” i “Помаранчеве небо”.

Двадцятилітньою Лідія переїжджає до Італії де навчається у одній з найпрестижніших шкіл акторського кіномистецтва – Римській Hаціональній кіношколі. Тут раніше сформувалися найважливіші діячі італійського кіно: Діно Де Лаурентіс, Мікеланджело Антоніоні, Клаудія Кардинале та багато iнших.

Під час навчання на другому курсі, Лідія знялася у головній ролі в фільмі Анни Негрі «Подвійне життя Наталії Блум», щo у 2009 відкрив Roma Fiction Festival. (Для роботи в італійському кіно актриса взяла псевдонім Ліберман). Після успіху фільму її запросив відомий італійський режисер і сценарист Марко Белокйо для зйомки у короткометражній стрічці “Черниця”.

Фільм «Cargo» режисера Carlo Sironi, із Лідією у головній ролі, було показано поза конкурсом у секції «Горизонти» у рамках цьогорічногоВенеційського кінофестиваля. Героїня стрічки, 25-річна Аліна з Україна, працює повією на вулиці римської периферії. Джані, сутенер-румун повністю контролює її життя. Вони живуть разом у бараці на берегах Тибру. Та над усіма перипетіями життя восторжествує кохання. Джанні, всупереч логіці переконується у тому що є батьком дитини, яку чекає Аліна. Почуття дадуть йому силу подолати перешкоди, спробувати знайти вихід з клітки яка ув’язнює їх обох та побудувати нормальне життя.

«Cargo» – це парадокс почуттів: прагнення до «чистого» у світі насильства, в якому почуття заборонені. Стрічку було знято у співпраці з соціальним кооперативом BeFree, що бореться з торгівлею людьми, насильством і дискримінацією жінок.

Маріанна СОРОНЕВИЧ

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Дитячий табір «Козацька Фортеця» запрошує хлопців та дівчат української діаспори

Найчастіше українців не пускають до Італії