in

В Ріміні тернопільських танцюристів зустрічали як героїв

   Із фестивалю сучасного танцю, який проходив  в італійському місті Ріміні, повернулися учасники студії сучасної хореографії “Т.А.Н.Г.О”. Там тернопільські танцюристи не лише отримали багато вражень, але й посіли друге місце.

Фестиваль танцю проходив у рамках святкування літнього італійського Нового року “Рожеві ночі” – La Notte Rosa, розповідає керівник студії сучасної хореографії “Т.А.Н.Г.О” Любов Гриневич-Борисяк.

– На це свято з’їжджаються зі всієї Італії, – каже вона. – Люди одягають рожевий одяг, а всі будинки, готелі, ресторани прикрашають рожевими гірляндами. Увечері там ще й рожеві заходи сонця. Тож можете уявити, як це все красиво виглядає!

Як розповідає пані Гриневич-Борисяк, у танцювальному фестивалі попередньо мали брати участь команди з восьми країн. Але незрозуміло за яких обставин ці колективи не приїхали.

– Тож конкурс звівся до поєдинку між Росією та Україною, – каже жінка. – Ми представляли чотири композиції, – дві від молодшої групи та дві – від старшої.

Проте під час репетиції одна з провідних танцівниць тернопільської студії травмувала коліно і їй наклали гіпс.

– Тож ми змушені були дещо змінити програму та показати простіші номери, – каже Любов Гриневич-Борисяк. – Відтак ми посіли друге місце і це була об’єктивна оцінка виступу. За тих обставин, що склалися, воно було для нас як перше.

Тернопільські танцюристи в Італії відчували надзвичайну підтримку усіх. Адже Україна нині відома у цілому світі.

– Під час параду учасників фестивалю наші діти вигукували: “Слава Україні! Героям Слава”, а італійці їм аплодували і відповідали: “Браво, Україна!”, – каже співрозмовниця. –  Нам було дуже приємно.

Та й взагалі вітали українців на кожному кроці.

– Приміром, під час подорожі ми відвідали республіку Сан-Маріно, – розповідає пані Любов. –  І там у магазинах продавцями працюють багато українців, зокрема з Тернопільщини. Ми знайомилися, спілкувалися. А прощалися зі словами:”Слава Україні!”

– Так приємно, що нами цікавляться. Ми всюди мали таку підтримку, що аж дух перехоплювало, – каже керівник студії. – Нас всюди зустрічали, як героїв.

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Giornalisti ucraini contro la propaganda prorussa di Nicolai Lilin

Інформаційна війна