in

В Італії пройшов флешмоб за мир в Україні

   Українці в різних країнах світу «написали» своїми тілами патріотичну фразу. Представники діаспори з восьми країн світу взяли участь у флеш-мобі на підтримку України. Його суть проста – акція має проводитися у впізнаваних місцях світових столиць. Кожна з діаспор отримує по одному слову із фрази «З Україною в серці, де б ми не були!» і формує його із учасників.

 

Акція народилася в Італії, а саме у Неаполі. Ініціатор, Оксана Абраменко об’єднала  українців з зони АТО, а також тих, хто проживає в Італії, Франції, Греції, Нідерландах, Грузії, Великобританії, Іспанії,Німеччини: “Кожна країна отримала слово, які потім сформують у речення:”З Україною в серці, де б ми не були!”. – сказала вона – Слова цього речення були написані на Майдані. Коли міліонні украінські серця бились в одному. І це серце називається УКРАІНА”.тУкраїнці в італійських містах Неаполь та Мілан та Рим влаштували  флешмоб у рамках міжнародної акції “З Україною в серці, де б ми не були”.

“У Неаполі на площі Данте – одній із центральних у місті – вишикувались кілька сотень людей і живим ланцюгом створили слово “Україною”. Схожий флешмоб відбувся в неділю і у Мілані”, – йдеться у повідомленні.

 

У Римі акцію підтримали учні та батьки української суботньої школи “Престиж”.

“Неможливо лишатися байдужими до подій в Україні, тому ми вирішили долучитися до акції підтримки співвітчизників, яка об’єднує українців у світі”, – сказала одна з організаторів флешмобу в Неаполі Оксана Библів.

“Для мене особисто флешмоб це щось особливе це коли маленький мрія стає великою реальністю. Між країнами це братерство, співпраця, діалог та єдність. Флешмоб був присвячений Небесній Сотні та тим хто загинув в АТО, а також усімв чиєму серці б’ється”Україна” – розповідає Оксана Абраменко, та висловлює щиру подяку всім країнам учасникам, та зокрема бійцям батальйону патрульної служби особливого призначення “Тернопіль” , Українському посольству при святому Ватикані, українському посольству в Італії та пану послу Євгену Перелигіну та родичу нашого Степана Бандери Андрію Куцану за те що він підтримав флешмоб у Німеччині.

Підг. Маріанна Сороневич

 

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Вшануймо жертв Голодомору (Анонс)

Греція відновлюється, Італія пасе задніх