in

Стрічка української режисерки перемогла на кінофестивалі в Трієсті

   Короткометражна стрічка «Давай не сьогодні» молодої української кінорежисера Христини Сиволап перемогла на Міжнародному кінофестивалі в Трієсті. Як повідомляє сайт кінофоруму, фільм здобув першість у секції короткометражних картин. Розмір премії – 2 тисячі Євро.

 Перемогу з-поміж повнометражних картин та 5 тисяч Євро здобув фільм «Кукурудзяний острів» виробництва Франції, Німеччини, Чехії, Угорщини, Грузії та Казахстану. Кінорежисером стрічки є Георгій Овашвілі (Грузія).

Дебютна стрічка пані Сиволап «Давай не сьогодні» знімалася «Директорією кіно» на замовлення Державного агентства з питань кіно. Сценарій, автором якого виступив чоловік пані Сиволап Олексій, переміг на п`ятому відкритому конкурсі кінопроектів Держкіно та отримав стовідсоткове фінансування. Бюджет фільму склав 1 млн. 259 тис. грн.

У фільмі йдеться про літню подружню пару, яка вирішує померти в один день, однак плани головних героїв коригує саме життя.

Головних героїв стрічки, як і подружжя авторів, звуть Христиною та Олексієм. Подружню пару на екрані зіграли актор Володимир Задніпровський і актриса Алла Соколова.

 Знімали фільм у Києві, в районі Подолу. Екстер`єром були радянські будинки періоду молодості головних героїв, а в інтер`єрі квартири – труни, які подружжя заздалегідь підготувало для свого спільного ритуалу.

 Христина Сиволап походить із Рівненщини. Її тато, Віктор Данилов, – директор телерадіокомпанії «Рівне 1» та засновник видавничого дому «ОГО».

Міжнародний кінофестиваль у Трієсті – провідний італійський фестиваль і місце зустрічі культур Центральної й Східної Європи. Проводиться з 1989 року.

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Рим. Вдалий рейд поліції – 600 кг наркотиків та 30 мафіозі

Costa Concordia: суд над капітаном