in

В Казерті вшанували світлу пам’ять «Небесної сотні»

   В мітингу-реквіємі до річниці загибелі активістів Майдана у Києві взли участь учні та батьки української суботньої школи “Златоуст”, дипломатичні представники України, духівництво української та італійської церкви.

22 лютого, з нагоди вшанування першої річниці «Героїв Небесної сотні» парафіяни Української Персональної Парафії «Пресвятої Тройці» міста Казерти приймали двох високодостойних осіб Української церкви та держави: Архиєпископа та Митрополита Тернопільського Кир Василія Семенюка і Посла України в Італійській республіці Євгена Перелигіна.

День Небесної Сотні в Казерті розпочався в актовому залі української школі «Золотоуст». Школярі представили короткий концертний виступ на честь митрополита, а потім Кир Василій Семенюк розказав про переслідування церкви в СРСР і поблагословив школу на плідну працю.

В ході свого візиту Архиєпископ зустрівся з місцевим Єпархом Його Ечеленцією Джованні Д’Алізе (Giovanni D’Alise), під час якої поговорили про сучасний нелегкий стан на Україні. Єпископ Казерти запевнив про свою молитву за мир на Україні.

В Соборі св.Антонія Падевського була відправлена Архиєрейська Служба Божа за мир та спокій на Україні, за Покров Зарваницької Богородиці над військовослужбовцями і була занесена молитва за упокій та Царство Боже для героїв Небесної Сотні. Приємним для всіх людей було молитися на Божественній Літургії також із Послом України в Італійській Республіці. Кир Василій Семенюк подарував пану Послу ікону «Зарваницької Богородиці», яка по всі віки помагала українському народові.

Величність богослужінь посилювала присутність чотирьох священиків: дон Сальваторе Закарія, о.Ігоря Горішнього, о.Романа Гриджука та нашого отця Ігоря Данильчука. Вони процасійно провадили Архиєрея, сповідали та причащали людей.

На 22 лютого припало також і День народження пані-їмості Галини і свої найкращі побажання принесли їй Митрополит Кир Василій, пан Посол Євген Юрійович, священики та парафіяни.

Асоціація «Єдність» організувала в центрі Казерти мітинг-реквієм на честь річниці «Небесної сотні». Незважаючи на проливний дощ, люди не розходилися, але своєю витривалістю віддавали належне тим, які за нас поклали на вівтар дар свого життя.

О 16:00 казертяни та гості міста зібралися у затишному кінотеатрі «Дон Боско» і разом із двома високими представниками України та Церкви переглянули документальний фільм «Революція гідності». Кінострічка розчулила всіх глядачів і повернула їх у ті трагічні дні річної давності, коли вбивали беззбройних майданівців і їхні душі переходили до небес. Після презентації фільму Посол Є.Перелигін звернувся до присутніх, відзначивши непересічне значення подвигу Героїв Небесної Сотні та учасників Майдану для новітньої історії нашої держави (http://italy.mfa.gov.ua/). Митрополит закликав українців не зупинятися в досягнутому, але іти до кінця, до цілковитого воскресіння України і подякував їм, що вони усебічно помагають для перемоги нашого народу: «Ваша пожертва врятувала життя не одному військовослужбовцю».

Отець Ігор заохотив усіх перестати бути рабами, цитуючи гасла футбольних ультрас: «Рабів до неба не пускають!!!». В часі Великого Посту, який розпочинаємо, ми маємо позбутися образу раба і придбати образ Божої дитини. Цього нас навчають також і герої Небесної Сотні, які через Революцію Гідності намагаються повернути нам усім справжню гідність українця. Ісус через свою Хресну смерть прагне повернути нам гідність Божої дитини, визволивши з рабства сатани, подібно і Герої Небесної Сотні через свою смерть намагаються повернути нам гідність вільного та свобідного українця, визволяючи від рабства страху та сліпого підчинення злові.

Будучи в Казерті, Кир Василій Семенюк відвідав також і Царський палац Неапольських Королів, який є найбільшою Королівською резиденцією в світі і своєю архітектурою наслідує велич та гігантоманію Версальського палацу у Франції. Він вражає своєю помпезністю та багатством.

www.trinitaukraina.it

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

“Туман”, оповідання Лесі Олендій

Діти з 1 квітня теж зможуть отримати біометричний паспорт