in

Думки італійців поділилися навпіл, але я підтримую українців – Марчелло Гатті

  Італійський графіст і дизайнер поп-арт стилю Марчелло Гатті презентував у Києві серію своїх робіт під назвою „Міопія”. Це один із найпопулярніших сучасних митців у Італії, його роботи стоять на виставках поруч з картинами Енді Воргола (всесвітньо відомий американський митець лемківського походження, – авт.).

Марчелло Гатті розповів кореспондентові Укрінформу про своє ставлення до політичної ситуації в Україні, свою творчість і улюблені роботи.

– Як ви ставитеся до політичної ситуації в Україні?

– Мені б не дуже хотілося говорити про політику. Cкладно коментувати цю ситуацію. Ще недавно люди, які стояли на Майдані, ніби вирішили весь конфлікт, добилися того, чого хотіли. Але війна продовжується. Це так дивно… Складається враження, що це якась гра, а не по-справжньому. У нас в Італії подають інформацію так, що складно зрозуміти, хто правий, а хто винний. Думки італійців поділяються навпіл – одна частина підтримує Росію, інша – Україну. Але я підтримую український народ.

– На презентації ви сказали, що українці, як ніхто інші, повинні зрозуміти Ваші роботи. А ви в своїх роботах знаходите якусь схожість із нинішньою ситуацією в Україні?

– Люди страждають міопією (короткозорістю – ред.). Те, що ми бачимо здалеку, не відповідає дійсності. Ми можемо сидіти вдома і спостерігати за ситуацією збоку, але ми ніколи не зрозуміємо, як бути і що відчувається в такій ситуації. Кожен, хто прийде подивитися на мої роботи, знайде в них щось своє і погляне на картини під своїм кутом зору.

– Який із проектів найсерйозніший і найважливіший у вашому житті?

– Моя виставка «Міопія». Це частина мене і те, як я, маючи проблеми із зором в реальному житті, сприймаю світ.  

– Які саме ви виставили картини і чому?

– Я виставив картини як раннього періоду своєї творчості, так і найостанніші. Тут є і мої улюблені картини: «My Father In Love», «Mustacci», і одна з моїх перших робіт «Fight for you». З організатором виставки ми обирали ті роботи, які на його думку сподобаються українцям.

– А яка найулюбленіша?

– «Fight for you», де зображений хлопчик із сокирою, над яким летять і падають вниз літаки. На ній я змалював себе, коли був зовсім молодим, можливо навіть божевільним, і упевненим в собі настільки, ніби я можу взяти гору над літаком.

– Скільки ви пробудете в Києві?

– До 19 лютого. Ще хочу познайомитися з Києвом і його культурою. Взагалі я дуже радий бути тут і представити свої картини. Сподіваюся, моя творчість буде вам до вподоби.

– Розкажіть про плани на майбутнє.

– Глобальні плани – це стати відомим на весь світ. Хочу вийти за рамки Європи. Сподіваюся, скоро у мене буде змога відкрити свою виставку в США. Я вже почав працювати над цим. Ще дуже хочу свою власну сім’ю.      

– А в інших українських містах представлятимете свої роботи?

– Все залежить від реакції у Києві. Якщо людям сподобається, я із задоволенням покажу свої роботи і в інших містах.

– Можете побажати щось українцям?

– Будьте сильними і любіть один одного. У себе в Італії я кажу: «Go home and make love» – „Іди додому і займайся коханням”.

Наталія Яроповець, Київ.

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

У березнІ очікується вихід декрету флуссі для сезонних працівників

До Мілану приїхали кіборги донецького аеропорта